Ahoj, byly jste některá na odstranění cysty na vaječníku, nejlépe v Brně v Bohunicích? Dnes mně na operaci poslali, a já se chci zeptat, co mě čeká? Zatím jen vím, že mám přijít na příjmovou ambulanci, tam si předpokládám domluvím termín operace? Jak operace probíhá a jak dlouho jste byly v nemocnici?
Tak po prostem odstraneni cysty si myslim,ze lehci prace muzes hned-ono si telo samo rekne😉A nejakou vetsi fyzickou zatez urcite vynechat treba 14 dni a pak pomalinku zkouset,kam ti to dovoli😊
Nepodceňuj odpočinek. Samozřejmě záleží, jak se budeš cítit, ale přeci jenom - jsou to řezy do břicha, tak ať se ti to pěkně zahojí 😉 Úklidem někoho zaúkoluj.
Dekuju za odpověd . Byl to spis dotaz pro kamarádku . Ted Ji to čeká a boji se . Ma dvouletou dceru a maji se stěhovat do domu kde bude potreba neco uklidit . A prave si myslela ze bude treba mesic mimo .
...na ambulanci, kde se domluvil termín, pak den před zákrokem hospitalizace, večer prášek pro dobrou náladu, dopoledne zákrok, pak zbytek dne a noc na jipce, další den na normální oddělení a den potom domů. Nic mě nebolelo, jen teda trochu po probuzení z narkózy, ale to jsem hned dostala analgetika do kapačky a bylo mi hej, cévku mi nedávali (aspoň ne když jsem byla vzhůru, na sále možná). Do práce jsem šla asi po týdnu, ale asi by to šlo i dřív 🙂 zkrátka žádná hrůza, měla jsem z toho obavy, ale bylo to úplně v klidu 🙂
@kajulinek Ja myslim, ze urcite nenechaji, ty operace se planuji dost dopredu, takze pokud nebudes mit nejaky akutni nalez, tak se s tebou urcite domluvi na termin az za nekolik tydnu, treba aby ti to nevychazelo do menstruace a tak. Ja jsem byla na prvnim vysetreni v nemocnici nejak zacatkem srpna a termin mi dali az treti tyden v zari. Taky si musis jeste vyridit predoperacni vysetreni (krev, ekg atd...) s cimz te nejspis poslou za tvym praktickym doktorem, ktery pro ne dava dohromady predoperacni zpravu. 🙂
Udělají ti základní vyšetřeni krve,asi si udelaji vlastni ultrazvuk,prijdes den pred vykonem-nekdy i rano v den vykonu...nesmis od pulnoci nic pit,jist ani kourit.Pred vykonem ti daji puncosky,eventuelne ti napichnou zilu,daji prasek pro dobrou naladu...na sale te uspi😉udelaji maly rez u pupicku tim se zavede kamera a dalsi dva rezy pro nastroje a cysticku odstrani😊Nektera pracoviste zavadeji mocovou cevku a vyndavaji ji az po vykonu...mela bys mit tedy 3 direcky v rozmerech tak 0,5 cm a domu pokud bude vse ok 2 nebo 3 den po operaci...behem vykonu se napousti brusek vzduchem,tak pak si muzes zvesela poprdkavat,nekdy boli pod klicnima kostma-kdyz tam ten vzduch precestuje...ale je to zcela bezne a behem nekolika dni se vstreba