Laparoskopická operace žlučníku. Zkušenosti?

saly1478
4. lis 2021

Ahoj holky,
zítra mě čeká laparoskopická operace žlučníku a nastupují také zítra. Prosím o vaše zkušenosti. Jak jste se cítily po operaci? Jak jste vnímaly narkózu? A kdy vás pustili z nemocnice? A za jak dlouho jste mohli jíst normálně bez omezení?

glimmer
4. lis 2021

byla jsem na laparo žlučníku před 3 roky ... nastupovala jsem také ten den ráno (nesměla jsem před tím jíst, pít, ...). Po operaci OK, jen mě boleli ranky po laparo. Pouštěli mě domů 3 dny po operaci. Normálně jsem mohla jíst tak za měsíc ...

saly1478
autor
4. lis 2021

@glimmer Operaci jste měla dopoledne po přijetí k hospitalizaci?

tulikiss
4. lis 2021

Ja byla na planovane neplanovanem zakroku... sla jsem domluvit termin, v 11 na kontrolu a o pul 2 uz sem byla na sale. Rano jsem vstala z postele, dalsi rano vytahli dren a valila sem domu. Ale ja v te dobe mela doma rocni dceru, tak me pousteli co nejdriv to slo. Jist sem pomalu zkousela tak za 2-3 tydny. Jinak ja narokozu snasim vzdy spatne, tak mi hned davali leky proti zvraceni.

saly1478
autor
4. lis 2021

@tulikiss Takže jste šla domů 1 den po operaci?

tulikiss
4. lis 2021

@saly1478 asi to nebylo uplne standart... oni vedeli ze mam doma maly dite, tak kdyz videli ze vse vypada dobre tak me pustili.

glk
4. lis 2021

@saly1478 byla jsem loni v září. Kvůli covidu nástup v neděli. Pondělí operace a úterý propuštění. Po operaci jsem prakticky celý den prospala. Pár dnů to potom bolí, ale dá se to zvládnout. Týden po už jsem byla naprosto v pořádku.

saly1478
autor
4. lis 2021

@tulikiss Jsem na tom podobně. Mám 2 malé děti, proto mám nástup i v den operace. Po propuštění lze dělat i domácí práce? Starat se plně o děti?Jsem matka samozivitelka, mamka mi určitě pomůže, ale co vše se dá po operaci zvládnout?

zdrivana
4. lis 2021

@saly1478 nástup ve středu, operace ve čtvrtek, domů v neděli, až bylo všechno v drenu pořádku. Na operaci jsem byla na konci srpna, narkoza v pohodě, po probuzení to bolí, nejhorší byl dren. Každý den je lepší a lepší. Normální jídlo jsem začala jist asi měsíc po operaci, když mi něco nesedne, hned letím na záchod 🙂

glimmer
5. lis 2021

@saly1478 šla jsem na řadu někdy kolem poledne ...

glimmer
5. lis 2021

@zdrivana jj, to mám stejně ... můžu jíst cokoliv, ale jakmile mi to nesedne, tak hned letím na záchod ... ale už jsem vysledovala co to je, takže je to docela v pohodě 🙂

hasara33
6. lis 2021

@saly1478 ahoj, já byla před 7 lety a málem mě to stálo život 🙄 byla jsem v nemocnici 14 dní, ale v mém případě se sešlo více věcí najednou plus pochybení lékařů 🙄 jinak vedle mě ležela paní, která měla vše bez problémů a po třech dnech šla domů a byla úplně v pořádku, samozřejmě v rámci možností, pamatuju si jí, protože pořád si stěžovala jaký má hlad a já jí dávala svoje jídlo 😅

hasara33
6. lis 2021

@saly1478 jinak přeji ať operace dopadne dobře a bez komplikací 🍀🍀

fffffff1
6. lis 2021

@saly1478 Muzete si vybrat kliniku, kde delaji operaci v tzv. jednodenni chirurgii. Praha napr. nemocnice Vysocany. Jeden den nastoupite, kolem obeda operace, druhy den dopoledne jdete domu. Po operaci mi bylo spatne tak dva dny, ale dalo se to vydrzet, po tydnu jsem se citila temer ok a normalne jiz z HO pracovala🙂 vlastne nejhorsi pro me byla nevolnost z anestezie nez samotna operace. Jizvy mam minimalni, jim nyni vse🙂 drzim palce

sobinka90
6. lis 2021

@saly1478 byla jsem od pondělí do pátku, brali mě žlučník i slepák.. Mám do teď problém když večer něco sním později tak mám problém s plynatosti která se však posune pod žebra, tváří se ti jako infarkt..jinak jsme druhý den chodila a všechno dobrý.

elaine1
6. lis 2021

Já jsem byla na jednodenní operaci v Třinci Podlesí a byla to pohoda. Příchod v 7 ráno, operace v 11h, domů jsem mohla jít kolem 18h večer. Rozhodla jsem se tam zůstat přes noc, protože jsem nechtěla domů s drénem. Ale oni by mě propustili, rozhodnutí bylo na mně. Takže druhý den dopoledne jsem byla doma. Normálně jsem fungovala, jen jsem nic těžšího nezvedala. Těch pár stehů mi vytáhli asi za týden v ambulanci na chirurgii, žádné problémy jsem neměla.

saly1478
autor
7. lis 2021

@elaine1 Tak to mám už za sebou. V pátek byla operace a v sobotu ráno mě pustili. Není to nic příjemneho. Těsně po operaci jsem si myslela, že mi prasknou žebra z toho plynu. Včera jsem tlak pod žebry ještě cítila, ale už je to lepší. Nemůžu si odkaslat, jinak bolí jizva u pupku. Dren jsem neměla. Normálně se pohybují, ale musím často odpočívat a brát analgetika na bolest. Pocítila jste i po operaci hořkost v ústech, jako žluč? A je to druhý den, a vůbec se mi nechce na velkou. Doufám, že tam nenastal problém.

elaine1
7. lis 2021

Tak to je bez komplikací, jinak by si vás tam nechali. Já jsem bolesti skoro neměla, ani z toho plynu. Jen mi bylo špatně po narkóze. Jizvy se hojily rychle, doma jsem fungovala hned, jen jsem nic nenosila a nezvedala. Hořko v ústech jsem neměla, trávení se rozbíhalo pomalu. Ale možná to bylo i tím, že já jsem už pár dnů před operací skoro nic nejedla, kvůli záchvatům. A pak jsem zpočátku jedla spíš méně ze strachu, co to udělá. Ale během pár týdnů už jsem jedla všechno normálně a nikdy už žádný problém nebyl. Pro mě to byl fantastický zákrok, ty koliky předtím byly příšerné, nic na ně nezabíralo. Bude to lepší každým dnem, uvidíte.

saly1478
autor
9. lis 2021

@elaine1 Máte pravdu, že je to lepší. Už porusuji i dietu a je to v pohodě. Mám jen problém s nafouklym břichem. Vypadám, jako ve 4mesici těhotenství. 😀 Za jak dlouho se vám dalo břicho do původního stavu?

elaine1
10. lis 2021

Já jsem nijak nafouklá nebyla, ani jsem neměla žádné bolesti z toho plynu po operaci. Nevím, čím to je, hodně lidí si na to stěžuje, ale já s tím zkušenost nemám.