ahoj, máte prosím některá tip na nějaké osvědčené vitamíny na lámavé nehty? Nikdy jsem neměla moc pevné nehty, ale nyní se mi strašně třepí, lehce zatrhávají a dělají se na nich takové ty bílé skvrnky.
Vitamíny tomu možná lehce pomůžou, ale ne moc. :/ Co zkusit zpevnit je gelovými nehty? Nemám v tom zkušenosti. Já si nehty dlouho kousala, byly špatné, lámavé... po několika pokusech jsem si dala gelovky, před porodem sundala a pak už nebyl čas je kousat.
Obycajna calciova mast, votret do nechtov aspon dva krat denne.. Nikdy som nemala tak pevne nechty ako ked som to dodrziavala..
biosil H
Já používám Visabell a zlepšuje se to, jen škoda, že jsem ho nezačala používat dřív. Taky je dobrý B-komplex, třeba přírodní Pangamin.
Zinek, Magnesium a Hořčík za mě pomáhá.
Bílé skvrny jsou z mechanického poškození - ťukanec, nešetrná manikúra... (většinou nevědomky). Pro celkové zlepšení pomůže správně provedená manikúra, pravidelná péče v podobě výživných olejů a krémů. Vitamíny a nejen ve formě léků jsou důležité. Pokud jsou nehty třepivé, je dobré je nosit neustále nalakované pomocí vícevrstvého lakování, které nehet ochrání.
Pokud se zdá péče o přírodní nehty časově náročná, je další volbou Gel-polish (gel-lak) nebo klasická modeláž. 🙂
Biosil plus 🙂
doporučila bych spíše P-shine 😉