Ahoj. Bolesti jedné kyčle a SI mám od 6 měsíce, skoro jsem nemohla chodit...všichni mě uklidňovali že se povolují vazy a porodem to přejde(obvodní, neuroložka, fyzioterapeutka)..jsem 6 den po SC a je to ještě horší..na jednu nohu se skoro nepostavim a přidala se trochu i druhá..skoro nezvednu malou z postýlky. Zas mi všichni říkají že je to těhotenstvím a uvidím po šestinedělí...(Gynekologove,fyzio)stalo se vám to někomu taky?
@pe_tu_ss_ka ze Vsetína...kouknu na net co je kinisi...možná to chce někoho lepšího ta moje byla taková mladá hned po škole a s těhotnými asi tolik zkušeností ještě nemá
@insportline Zrovna Vsetín a doktoři je kapitola sama o sobě. Mám tam rodinu. Určitě zajdi k jinému fytiu a nejlépe mimo VS.
@insportline tohle jsem měla taky. V těhotenství mě nechtěli poslat na obstřik, protože jsem těhotná a pak zase ne protože kojím.
Měla jsem hrozné bolesti. Pomohla mi fyziotetapeutka, ukázala cviky na to. Cvičila jsem každý den několikrát. Byly to cviky bolestivé, opravdu bolest proti bolesti. Ale řekla, že to nepomůže hned, ale že by to mělo odeznít při poctivém cvičení do konce šestinedělí. Jak řekla, tak to tak bylo. Ale úplně bez bolesti jsem byla opravdu až za těch 6 týdnů po porodu.
Těhotenství trvá dlouho, nemůžeme čekat, že se všechno spraví za pár dní po porodu.
Ale neidkladala bych to a našla kvalitní fyzio co nejdřív.
Mně pomohla ta z porodnice, protože jsem to řešila hned tam.
@insportline v těhotenství mně nic nebolelo, ale po porodu se to rozjelo. Bolest v oblasti SI. Měla jsem s tím dřív problémy. Jak píšeš. Nikdo se mnou nechtěl nic dělat, že až po šestinedělí. Já jsem brečela bolestí. Nebyla jsem schopná snést malého ze schodů, protože se mi podlamovaly nohy. Noční vstávání, taky hrůza. Nakonec to nějak přešlo samo. Ale trvalo to těch 5-6 týdnů
@martulka88 to je pravda
@palja úplně stejně...nikdo mi nepomohl prtz sem těhotná...všichni mě posílali pryč 😄
@areh taky se mi ty nohy už podlamuji a mám to uplne tvrdé vše
Zažila jsem to také. Začala jsem kvůli bolesti kyčle tahat v těhotenství nohu za sebou. Lékařka mi doporučila pořídit si těhotenský pás, aby rozložil váhu bříška a ulevila jsem té bederní oblasti. To mě zachránilo, bolesti postupně odezněly. Po porodu byla záda citlivější, ale nic zásadního. Až po pár týdnech jsem se ohnula kocourovi ke granulím a už jsem se nenarovnala. Léky mi nedali, protože rozvolňují svaly a nebyla bych schopná fungovat s 2 dětmi, ale hned v ordinaci mi MUDr. ukázala způsoby, jak si SI uvolňovat, než se dostanu na fyzio a vypsala mi rehabilitace. Tam mi záda rozmasírovali a rozcvičili a dali pokyny, jak se chovat, abych si SI opět nepřetížila. No ale je fakt, že já nebyla po SC a nestalo se to hned po porodu. Je otázkou, co z toho by bylo realizovatelné tak krátce po SC...
@miryp mě se to taky udělalo už v těhotenství akorát tím císařem ještě horší asi jak se rozřízl ten poslední zbytek svalů co tam byl 😄pás už mám objednaný a objednám se i na fyzio léky stejně zabírají tak napůl
Určitě to chce lepšího fyzioterapeuta.. na kinisi nedám dopustit. Sice je to soukromá fyzio, ale opravdu se platí kvalita.. dělají I gynekologickou fyzio, mají I zaměření na ženy po sekci, aby naučili, jak pracovat s jizvou.
@insportline ale určitě bych zašla za nějakou fyzioterapeutkou.
Teď pracuji na CT, kde se dělají obstriky a taky to teda není žádná výhra. Někomu pomůžou, někomu ne.. někdo chodí opakovaně.. někdo má komplikace a někdo stejně musí jít na operaci.
Já bych zašla za fyzio gynekologickou třeba v Brně jich je několik. Třeba bude taková i ve Zlíně
Děkuji všem za odpovědi
@insportline no našla bych kvalitnější fyzio... já chodím do kinisi (nevím, odkud jsi).. ale jako uvolnila mi úplně všechno s určitě to chce každodenní cvičení, co ti řekne..