Ahoj holky,prosím o radu-které z běžně dostupného pečiva neobsahuje kravské mléko?Jde mi hlavně o kaiserky a jiné celozrnné pečivo a nějaké chleby.U baleného pečiva to jde zjistit,ale u volně prodejného nevím.Syn 2,5m (kojený) začal mít průjmy a mudra chce vyloučit nebo potvrdit alergii,tak musím držet bezmléčnou dietu.Tak prosím ty zkušenější o radu 😀,díky
Rohliky určitě
@toluma tesco, billa, kaufland maji alergeny uvedeny na cenovce, lidl na to kasle a prodavacky nevi. V pekarstvi maji casto info o celkovem slozeni, na pozadani daji info. Co mam zkusenosti, tak v rohlicich je voda a ve vetsine chlebech taky. Ale je to treba kontrolovat a nebrat ani se sojou.
@toluma jinak musim pochvalit Tvoji mudru, moje pred priznaky zavirala oci a rikala mi, tohke neni alergie na mleko, tohle neni ekzem. Tak ekzem potvrdila o mesic pozdeji a o nekolik mesicu pozdeji uznala i tu alergii na mleko a poslala nas na testy. Takze super, ze mas takovou sikovnou
Rohlík,razenka, chleba horal, Šumava, kmínový, Dalamánek, grahamový rohlík, žitný rohlík. Penam do těchto pečiv mléko nedává, pracovala jsem tam. A každý obchod má od pekárny složení jednotlivých výrobků, které by vám na požádání měli předložit. 😉 vyzadejte si to u pečiva. Složení pečiva musí mít ve slozkach kdykoli k dispozici na nahlédnutí
zkusila bych uklohnit neco doma , a je jistota, ze vite co jite .....https://www.proalergiky.cz/vareni/recept/domaci...
Myslím, že Tesco e-shop má u každého pečiva napsané složení. Jinak získat info přímo v obchodě je strašné, vždy jsem dobu čekala než se objevil prodavač od pečiva a pak dobu než něco zjistil.
Albert rohliky. Kamoska je raw veganka a pry si to zjistovala 😉
@janapetrvalska no já mám recept na jeden super jednoduchej a chuťově moc dobrej chleba,kde mlíko není.Dělala sem ho nėkolikrát,i když ještě žádná dieta nebyla 😀.Ale je to časově náročnėjší a strašně ně nebaví umývat to zaschlý těsto z mísy 😂.Ale určitě se do něčeho pro spestření pustím 🙂
holky děkuju všem za poznatky,budu se po tom v obchodech pídit 😀
u volně prodejného pečiva složení musí být taky..pokud není, musí vám ho na vyžádání předložit prodejna. V každém případě...rohlíky jsou bez mléka...aspoň ty klasické tukové byly, dva roky zpět.