Které pečivo neobsahuje kravské mléko?

toluma
15. kvě 2018

Ahoj holky,prosím o radu-které z běžně dostupného pečiva neobsahuje kravské mléko?Jde mi hlavně o kaiserky a jiné celozrnné pečivo a nějaké chleby.U baleného pečiva to jde zjistit,ale u volně prodejného nevím.Syn 2,5m (kojený) začal mít průjmy a mudra chce vyloučit nebo potvrdit alergii,tak musím držet bezmléčnou dietu.Tak prosím ty zkušenější o radu 😀,díky

wampzee
15. kvě 2018

u volně prodejného pečiva složení musí být taky..pokud není, musí vám ho na vyžádání předložit prodejna. V každém případě...rohlíky jsou bez mléka...aspoň ty klasické tukové byly, dva roky zpět.

lv
15. kvě 2018

Rohliky určitě

priefi
15. kvě 2018

@toluma tesco, billa, kaufland maji alergeny uvedeny na cenovce, lidl na to kasle a prodavacky nevi. V pekarstvi maji casto info o celkovem slozeni, na pozadani daji info. Co mam zkusenosti, tak v rohlicich je voda a ve vetsine chlebech taky. Ale je to treba kontrolovat a nebrat ani se sojou.

ivis_b
15. kvě 2018

@wampzee
@lv
Tak to rozhodně neplatí 100%, rohlíky tady u nás u místního pekaře byly s mlékem. Naopak chleby jsou většinou bez mléka (pochopitelně ne podmáslový chleba apod.). Nicméně paušálně neplatí nic, vždycky musíš vidět složení.

priefi
15. kvě 2018

@toluma jinak musim pochvalit Tvoji mudru, moje pred priznaky zavirala oci a rikala mi, tohke neni alergie na mleko, tohle neni ekzem. Tak ekzem potvrdila o mesic pozdeji a o nekolik mesicu pozdeji uznala i tu alergii na mleko a poslala nas na testy. Takze super, ze mas takovou sikovnou

evakaspar
15. kvě 2018

Rohlík,razenka, chleba horal, Šumava, kmínový, Dalamánek, grahamový rohlík, žitný rohlík. Penam do těchto pečiv mléko nedává, pracovala jsem tam. A každý obchod má od pekárny složení jednotlivých výrobků, které by vám na požádání měli předložit. 😉 vyzadejte si to u pečiva. Složení pečiva musí mít ve slozkach kdykoli k dispozici na nahlédnutí

evakaspar
15. kvě 2018

@ivis_b Penam má rohlíky bez mleka 100% 😉

janapetrvalska
15. kvě 2018

zkusila bych uklohnit neco doma , a je jistota, ze vite co jite .....https://www.proalergiky.cz/vareni/recept/domaci...

77moona
15. kvě 2018

Myslím, že Tesco e-shop má u každého pečiva napsané složení. Jinak získat info přímo v obchodě je strašné, vždy jsem dobu čekala než se objevil prodavač od pečiva a pak dobu než něco zjistil.

leki
15. kvě 2018

Albert rohliky. Kamoska je raw veganka a pry si to zjistovala 😉

toluma
autor
15. kvě 2018

@evakaspar děkuju 😁

toluma
autor
15. kvě 2018

@janapetrvalska no já mám recept na jeden super jednoduchej a chuťově moc dobrej chleba,kde mlíko není.Dělala sem ho nėkolikrát,i když ještě žádná dieta nebyla 😀.Ale je to časově náročnėjší a strašně ně nebaví umývat to zaschlý těsto z mísy 😂.Ale určitě se do něčeho pro spestření pustím 🙂

toluma
autor
15. kvě 2018

holky děkuju všem za poznatky,budu se po tom v obchodech pídit 😀