Krevní zátka po epiduralu. Za jak dlouho pomohla?

kikina0033
6. kvě 2022

Zdravím, mohu se prosím zeptat, objevil se u mě postpunkční syndrom po epiduralu a budou mi dávat krevní zatku, mohu se zeptat za jak dlouho vám ta zátka pomohla? Ulevilo se hnedka a po jaké době jste šli domů? Děkuji 🙂

katule1990
6. kvě 2022

@kikina0033 Efekt je okamžitý, slezeš z lehátka a je po bolesti, je to jako zázrak.

kikina0033
autor
6. kvě 2022

@katule1990 já to mám zatím na začátku rozbíhající postpunkční syndrom takže to chtějí co nejdřív udělat, jen teda se mi motá hlava když vstanu a chtěla bych chodit, zle se mi udělalo a třesavka do toho a cítím tlak okolo čela a očí, což jsem si myslela že je třeba z nevyspanosti ale spíš bych teď řekla že to bude probíhající zatím na začátku ten postpunkční syndrom.. Jen tedy co čtu na internetu tak se musí prý u toho ležet pak na lůžku a zase být v klidu

katule1990
6. kvě 2022

@kikina0033 Ja jsem mela tu bolest straslivou, az jsem chvilema ve stoje brecela, v leze to prechazi. Mela jsem to uz v porodnici a jeste tam zustavala, ale to bylo kvuli miminku. Ta zatka fakt zabere okamzite, v radu vterin. Pokud ne, tak to nebyl postpunkcni syndrom.

kikina0033
autor
6. kvě 2022

@katule1990 já to mám zatím na tom začátku, taky mi bylo do breku a tlak v očích a okolo hlavy, postpunkčním syndromem jsem si prošla před dvěmi roky takže se chtějí tomu vyvarovat ale říkala mi sestřička že to bude zase píchat do toho místa a já teda když mi píchli epidural tak mě to vystřelilo do zadku a nohy takže jsem sebou cukla a bojím se aby to nebylo to stejný 😔 abych sebou taky necukla tak jestli by nebylo lepší se nechat uspat

elsy3
6. kvě 2022

@kikina0033 Prošla jsem si tím před půl rokem, dva dny jsem trpěla bolestmi hlavi, zavratemi, nemohla jsem sedět, stát, natož se starat o miminko. Sestry se bály, že omdlim. Nejdřív mi daly kofeinove tablety (někdy to prý pomuze), ale efekt žádný. Zákrok pomohl okamžitě. Ale nějakou dobu jsem stejně nemohla vstát. Samotný zákrok byl nepříjemný, ale tím, že jsem už neměla kontrakce, tak jsem byla v klidu, nehybala se a šlo to lépe.. držím palce, ať to dopadne dobře a je vám lépe🙂

katule1990
6. kvě 2022

@kikina0033 Já jsem to měla po spinální anestezii u císaře a při napichování mi 2x projela šílená bolest nohou, nějak se jí to nedařilo nejdřív napíchnout, U tý krevní zátky se nic takovýho nestalo. Jen mě děsílo, že se nesmím pohnout, tak jsem radši ani nedýchala, až mi sestra říkala, že jsem úplně flekatá 😅. Ale dobře to dopadlo a fakt hned to pomohlo. Vždy to pomůže hned. Ta bolest předtím byla asi i větší než bolest po císaři.

kikina0033
autor
7. kvě 2022

@elsy3 ty tablety jsem taky dostala ale stejně se mi furt motala hlava, takže mi udělali zatku a dneska je to lepší jak kdybych o tom nevěděla, tak jsem ráda dokud jsem byla pod dohledem tak to udělali 😊

kikina0033
autor
7. kvě 2022

@katule1990 taky právě jak mi to píchli tak strašně to ve mě píchlo a já se bohužel pohnula jak mi to vystřelilo do zadku a nohy, ale celý spodek jsem pak necítila až aj po nohy, ale aspoň mi to pomohlo k lepšímu otevírání 🙂 během hodinky a něco už jsem mohla i tlačit prďolu ven i když to bylo divný bez toho citu bolestí ale dobrý 🙂 po té zatce jsem z hluboka dýchala radši ať se mi to nestane znovu 🤣🤣🤣 naštěstí úleva dobrá, dvě hodiny jsem pak ležela úplně na rovno a potom jsem se mohla polohovat, tak naštěstí už dneska funguji 🙂