Krevní test - pohlavně přenosné choroby. Co to znamená?

reeeza
5. led 2024

Ahoj,
Prosím kdo tomu rozumíte, nevíte co znamená, že mi v krvi detekovali protilátky na syfilis???😳

Výsledek je negativní, ale dost mě to šokuje. To jsem jej v určitých fázích prodělala??

A nemůže být v latentní fázi a vyčkávat ( to prý je ta 4. fáze)?? Nevíte jaké by byly hodnoty pokud by se jednalo o tu 4. Latentní fázi?? Pokud by byl v latentní fázi, mohl by být výsledek negativní?

Děkuju a pardon že jančím 😅 Byla jsem na vstupních krevních testech, snažíme se o mimi a tohle ně vyděsilo 🥴

hezz17
5. led 2024

Vzdyt to mas negativni.

luciejonsztova
5. led 2024

Taky vidim vše negativní i protilátky. 🤷‍♀️
Hlavně prodělat syfilis, neléčit ho a přežít je asi nemožný. 🙈

gdpr
5. led 2024

Máš to všetko negatívne, kde akoze z toho by mali byť detekovane tie protilátky na syfilis?

1pomnenka
6. led 2024

Plašíš, na každém řádku máš napsáno negativní.

drep
6. led 2024

Ona asi naráží na antiTP, kde je pozitivita titru nad jedna a ona má 0.14, což je sice negativní, ale něco se detekovalo. Nejsem hematolog/mikrobiolog, ale tyhle testy na protilátky bývají proti nějakému “proteinovému kousku” toho, co chceš detekovat. Problém je, že podobné proteinové kousky mohou být i jinde, proto u protilátek máš vždycky nějakou cut-off hodnotu, kterou je třeba přesáhnout, aby byla jistota, že metoda fakt detekovala ta správná věc. Takže všechno máš negativní, buď v klidu.

reeeza
autor
7. led 2024

@drep super, děkuju moc za odpověď. Znepokojovaly mě právě ty antilátky v těle, že vlastně potvrzují, že se tělo zřejmě s chorobou setkalo.
Ale výsledek je negativní, takže to už nebudu řešit. Jen mě to trochu zděsilo 😂