Křečové žíly. Máte zkušenosti s operací?

slecnami
9. dub 2024

Ahoj holky Koníkovky😃
Venku se udělalo hezky a já vytáhla letní oblečení...a začala jsem řešit, jestli si to "ještě vůbec můžu dovolit" 🤦 Takhle - nohy mám docela pěkné, ale na pravé noze mám vylezlé křečové žíly...a jakože dost. Byla jsem s tím u lékaře, doporučil operaci. Když pominu, že to stojí skoro dvacet tisíc, mám trochu obavy, jak pak ten žilní systém funguje, když tam ty zbylé žíly přeberou tu funkci - jestli nohy otékají, bolí, prostě Vaše zkušenosti. Klidně i kdo byl na té klasické operaci, jestli byste do toho šly znovu, prostě cokoliv Vás napadne. Jsem na vážkách, jestli do toho jít, nebo nosit dlouhé sukně 😉

janik01
9. dub 2024

@slecnami Byla jsem na klasické operaci, žílu mi trhali z nohy ven. Měla jsem epidurál, po odeznění jsem ani v podstatě neměla žádné bolesti. Druhý den jsem šla domů /čtvrtek/ a v úterý již byla v zaměstnání /sedím u počítače/. Jediný problém byla ohromná modřina v místech, kde žílu vyndali. Vstřebávala se cca 6 měsíců. Zkraje jsem měla trochu divný pocit, nohu studenější a na dotek necitlivou. Ale v řádu několika měsíců se to upravilo a nyní už ani o zákroku vůbec nevím. Nelituji toho, mám hladké nohy bez žil. Neplatila jsem nic, měla jsem od lékaře doporučení - křeče, otoky. Kdyby mi vylezla další žíla, šla bych na klasickou operaci znovu.

niki1107
12. čer 2024

@janik01@slecnami Ahojky holky, taky to teď řeším...zůstaly mi křečáky na pravé noze po druhém porodu, zítra jdu po roce čekání konečně na cévní do nemocnice na první vyšetření, tak jsem zvědavá, co se dozvím. Ale vzhledem k tomu, že končím rodičák a čeká mě v blízké době návrat do nové práce, tak si fakt nemůžu dovolit být 3 týdny na PN 😎. Budu pracovat v obchodě, takže stále na nohách, ale říkám si, že pokud člověk nezvedá těžké věci, tak by snad pracovat mohl aspoň po týdnu doma...Protože co jsem četla, tak chůze zakázaná není, spíše naopak je žádoucí. A taky souhlas, že to nevypadá dobře...já dost cvičím, postava fajn, svaly, ale celý dojem totálně zkazí ty žíly..