Ahoj, ráda bych znala vaši zkušenost. Manžel včera navštívil cévního kvůli křečovým žilám a přinesl si od něj prášky, konkrétně Detralex, který má brát 2x denně 1 tabletu. Tomu rozumím, ale prý mu lékař říkal, že ho bude brát možná už napořád! To jako vážně? Slyšela jsem, že je účinný, že fakt ulevuje od bolestí a křečí, že má i protizánětlivé účinky. Zajímalo by mě ale, jak je to ale s vedlejšími účinky při dlouhodobém užívání? Máte někdo zkušenost? Je opravdu bezpečný? Berete ho někdo třeba rok, dva nebo víc?
Manžel se ptal i na operativní řešení, což jsem si myslela, že by bylo nejlepší, ale doktor mu to nedoporučil, že ty žíly v takovém stavu nemá (ikdyž mě se zdají dost děsivé 😉 ) a navíc je tam riziko, že by se mu po nějaké době mohly objevit znova.
Děkuji za vaše postřehy.
Detralex a kompresní puncochy jsou základ, často se stav zlepsi. Operaci bych nevyhledavala, opravdu se to muže vracet...
@drti moje mama bere Detralex uz roky cca 2 denne. je to i na otoky. Popravde mit viditelne zily a byt relativne mlada tak si je necham od operovat i kdyby se mely nedej boze vratit. kdyz si clovek priplati tak za 4 dny muze.normalne do prace a zacit normalne fungovat. Starym zpusobem bych se do toho nehnala, tahle novejsi metoda je setrnejsi, ale pojistovna to cele bohuzel nehradi. Na to jist prasky nafurt je casu vzdycky dost.
@drti Ahoj, jo je to tak. Prášky jsou už napořád, ale pokud se vyhne operaci a zbaví se bolestí, je to minimální daň za to. Taky mi přišel drahý, v průměru kolem 500, nechala jsem si napsat i jiné léky, ale pak jsem se vrátila k Detralexu, protože mi ostatní nevyhovovaly (vrátily se bolesti, sem tam otoky). Beru ho teď už asi 3. rok v řadě a kromě ceny je bezva a řekla bych i bezpečný.
Já jsem si tedy nechala křečáky odoperovat půl roku po porodu. Teď už je to 10 let a dobrý. Předtím jsem taky nějakou dobu Detralex brala, ale také jsem ho nechtěla mít na furt.
@bera28 A pomohla ta operace? Jsem totiž ráda, že se jí díky práškům vyhýbám, mamce se to vrátilo.
Takového doktora se drž - já si detralex resp. jeho obdobu kupovala sama a všichni jenom že operace.