Ahoj,
chtěla jsem se zeptat zkušenějších, jestli jsou toto normální křečové žíly.
Jsem momentálně 38tt a křečáky jsem měla i před těhotenstvím, ale jen takový modravý náznak pod kůží, nic vystouplého.
Tyhle jsou horké, i když zbytek stehna mám studený a přijdou mi teda dost děsivé.
Je mi pod 30 a je to moje první těhotenství, tak jestli to pak zmizí, nebo je to něco, co se musí řešit jinak.
@strom14 mě teda spíš udivuje, že tě doktorka z gyn neposlala dřív na cévní. Od druhého těhotenství jsem měla to stejné a minimálné v 36 tt jsem byla na vyšetření. Od té doby chodím na cévní co půl roku až rok a nosím pončochy (dříve stehenní, nyní lýtkové). Už je to přes 10 let. Není to jen o estetické stránce, ale hlavně o průchodnosti a případném riziku trombóz, atd. Nechci tě děsit, ale zkus to ještě pořešit, třeba i s žádankou přes obvodní nebo gyn. Třeba tě někde na cévní vezmou velmi rychle, když jsi v 38tt. To že jsou žíly teplé naomak je úplně normální, proudí v nich krev a tím, že jsou vystouplé napovrchu, tak to jde znát. Snaž se mít nohy natažené, dávej je nahoru, nedávej nohu přes nohu a sprchuj studenou vodou. Ať se ti daří. 👍🏻🍀
Taky mám. Byla jsem těhotná celkem 4x (z toho jednou jen krátce ) a dycky se to v těhu výrazně zhoršilo. Teď je mi přes 40, zlepšilo se to, ale úplně už nezmizely. Jde o to, zda je to estetický nebo zdravotní problém. Já s tím zatím nic nedělám, občas mažu (např. Lioton), jinak vím, že se řeší operativně, a dnes už to umí velmi šetrně. Zkušenost ale /zatím/ nemám. Pokud to není u Tebe vyloženě akutní, počkala bych do porodu, máš to už za pár. Samozřejmě, při akutní bolesti se poradit s MUDr.