Křeče v noci v lýtkách

lucifux
1. pro 2018

Holky, prosím vás. Když jsem čekala Vítka, tak jsem si na křeče našla nějaké cviky. Teď když jsem znovu hledala, tak jsem našla nějaké akrobatické kousky, což v těhu asi těžko, nevíte někdo o nějakě stránce kde se opravdu cvičí jen nohama?

kittyy17
1. pro 2018

@lucifux noční křeče v lýtkách značí nedostatek hořčíku, na to žádné cviky nepomůžou. Zajdi za gynekologem, ať ti předepíše magnosolv

fly80
1. pro 2018

Přesně tak, znamená to, že ti chybí magnesium 😉 mě ho napsala gynekolozka a do dvou dnů bylo po křečích. Něco si o tom přečti, bývá to časté

ivis_b
1. pro 2018

To teda vůbec nemusí znamenat nedostatek hořčíku. Před lety jsem na to dost trpěla, dělali mi odběry, horčík byl dokonce nad limit a stejně mě to pořád bralo. Pak to tak nějak samo přešlo, nikdy jsem nezjistila, čím to bylo. Hořčík určitě zkusit můžeš, některé preparáty jsou i bez předpisu (já brala magnesium lactisi), ale pomoct to nemusí.

lucifux
autor
1. pro 2018

https://www.vitalia.cz/clanky/krece-a-otoky-noh... našla jsem to, konečně... U prvního prcka mi to fakt pomohlo.

merope
2. pro 2018

@kittyy17 Ne nutně jenom hořčík - u mě to způsobuje pravděpodobně stres (aspoň co jsem si vypozorovala).

kittyy17
2. pro 2018

@merope stres způsobuje zvýšené vyplavování hořčíku z těla a tím pádem jeho nedostatek.

merope
2. pro 2018

@kittyy17 Ach tak... tak to jsem netušila, díky za info. Já si prostě všimla jen toho, že když jsem z něčeho nervózní a tak, tak mě pak v noci snadno chytnou křeče - a myslela jsem, že to je tím neklidem.