Krásný večer, chtěla bych se zeptat jestli jste některá neměla problémy s bloklou krční páteří a cc syndrom a z toho týden v kuse závratě a pocity na zvracení. ORL problém nemám, na neurologii mi řekli, že mám přijít až po týdnu braní nějakých léků od bolesti. Co Vám pomohlo? Rehabilitace? Horké obklady? Jaké léky? Nemůžu vůbec fungovat, vstanu a je mi buď zle na zvracení nebo mám pocit, že půjdu okamžitě k zemi.
Krční páteř je prevít, když to nechytím včas, tak fakt i zvracím 🙁 Pomáhá mi nahřívat, masírovat, snažit se blokádu uvolnit. Z dlouhodobého hlediska mi nejvíc pomohla fyzioterapie, cvičení a masáže, postupně se odblokovala páteř, naučila jsem se držení těla a ustaly bolesti zad včetně problémů s krční páteří. Ale není to po jedné návštěvě. Ještě mě napadá, tlak je normální? Ať je brzy lépe!
Mně krční páteř spouštěla migrény,překvapivě mi pomohla power joga kam jsem začala náhodné chodit s kamarádkou .. posílila jsem u toho záda,ramena i krk a teď když jsem kvůli nemoci dva týdny nebyla už cítím jak se zase kroutím a křivým..
Takže bych zkusila nějaké cvičení na posílení zad a krku klidně doma
Toto jsem mela. Prepadlo me to po cviceni, prvni dva dny totalni kolotoce, zvracela jsem, neco prisernyho, byla jsem s tim i na pohotovosti, protoze jsem tehdy nevedela, z ceho to mam. Trvalo to jen par dni, pomohly cviky na odblokovani (ty uplne nejjednodussi, to si vygooglis).
Zkušenosti se závratí mám dostatek 😂🙆. Pokud jí máš skutečně od páteře tak hlavně fyzioterapie a cvičení. Můžeš na pojišťovnu, ale lepší bude najít kvalitní soukromou...Zkus hořčík a v lékárně tebokan, hodně pít....na bolest nevím,to se ideálně porad s praktikem, třeba ti dá něco na recept....
Je celé se mi to smazalo. Pomohlo mi denně cvičit jógu a v akutní fázi fyzio cca dva měsíce jsem docházela po deseti dnech.
Pravidelná návštěva kvalitní fyzioterapie a hořčík od Natios.
Ja mam problémy s krční páteří už léta. Když se mi to hodně rozjede tak i zvracim, to už musím na pohotovost na kapačku. Jinak od neurologa jsem mela psaný nějaký driak mohla jsem brát jen jeden po24 hodinách , ale ten mi moc nezabíral. Ted mi píšou Dicoflenak 75 a to je lepší. Jinak suché teplo a ja nesmím ofouknout na krk ani na hlavu. Takže pořád nosim nějaké šátky čepice apod.. A to i v létě. Z volně prodejných léky na záda je dobrý atalargin, ale ne na no obsahuje kofein. Samostatně na odblokování je dobrý guajaquran ale nepomáhá na bolest.