Dobrý den chtěla bych se zeptat co je vhodné…
Mám moc velké krční mandle někdy nemůžu polykat a dělají se mi čepy… a doktor mi řekl ze mám dvě možnosti zmenšení krční mandli nebo úplně odstranění… a zajímalo by mě co je lepší dost jsem četla že to dost boli po operaci…
@majena39 dobře teda chtěla bych se teda zeptat toho úplného odstranění jak to probíhá o po operaci a jaká je to bolest dost se bojím
@samanthaelys celá operace trvala max hodinu 🙂 Probudila jsem se, hrozně jsem slintala, ale nebolelo to víc než když máš anginu. Hnedka na dospáváku mi pak dali i přesnídávku na jídlo, pití... pravidelně analgetika a musim říct, že to šlo uplně v pohodě vydržet 🙂 Algifen + Paralen - užasná věcička 🙂 Daleko víc mě to bolelo po komplikacích které jsem měla po propuštění, ale do té doby to šlo. Zakazovali mi mluvit aby to nebolelo, ale já mlela pořád, telefonovala a fakt se to dalo. Ale analgetika jsem si brala. Jediné co jsem nezvládla vypít první dny dva litry tekutin, tak mě dolili jednou denně infuzí 🙂 plus samozřejmě tekutá dieta, ale já jogurty apod mám ráda, takže to mi ani tak nevadilo. Jak říkám bolest se dala zvládnout uplně v pohodě. Ledy na krk, analgetika a horší než angína to nebylo 🙂
@samanthaelys mně teda zmenšení nikdo ani nenabízel 🙂 A je pravda, že moje kolegyně na tom odstranění taky byla a říkala, že to je jak když jí v puse jezdí motorovka. Ale doktor z ORL mi vysvětloval, že většinou to daleko víc bolí lidi co přijdou s akutní bolestí (absces apod.), že my co přijdeme plánovaně to nemáme tak "rozdrážděný"... Každopádně si myslim, že velký práh bolesti nemám, že žádná extra hrdinka nejsem. Ale nebudu lhát, po tom co jsem slyšela jsem se toho taky hodně hodně bála. A doporučuju nebrečet, to pak bolí nejvíc 😀 Víc se to prokrví a pak to bolí. Ale jinak jsem jedla, mluvila... a z nemocnice mě pustili 5 pooperační den 🙂 tzn. čtvrtek operace, uterý propuštění 🙂
No já doufám ze to nebude taková velká bolest :( jak dlouho to trvá než se to zahojí já myslím ze půjdu v prosinci začátkem nebo v polovině myslíte že na Vánoce by to bylo už lepší ? Nerada bych na svátcích trpěla ... 🙂
@samanthaelys Ja byla na odstraneni asi ve 12letech nekde kolem roku 98, takze ty technologie a moznosti ted sou uplne nekde jinde a jen me pak proste bolelo v krku, zadny drama...Ted jestli se to dela laserem, nebo nevim cim, tak to hojeni musi byt jeste lepsi a rychlejsi 😉 Zadny strach a hodne stesti preju 🙂
@samanthaelys ja byla 23.11. A na vánoce jsem uz normálně jedla. Ale zhojeny to podle orl kontroly nebylo. Ale měla jsem po operaci komplikace v podobě tepenneho krvácení tak se v tom porejdili jak to zastavovali. Kazdopadne mi původne říkali tyden nemocnice dva doma a jste jak nova. Takže když půjdeš na začátku prosince a nic se nepo tak vánoce jsou v klidu 🙂
Vysoký cholesterol má v naší populaci milion lidí 🙂 Na to stačí úprava stravy, případně tabletky na snížení cholesterolu. Nehroutila bych se 🙂 Zánět v těle podle CRP, FW a krevního obrazu není. Ale myslim, že půjdou ven.... jestli jsou to opakovaná antibiotika a je tam chronický zánět. Radši vydržet týden ve špitále a mít klid než patery antibiotika během pár měsíců jako jsem to měla já. A rozhodně víc nemocná od té doby co nemám mandle nejsem. Teď je nemám tři roky a možná jsem naopak zdravější. Předtím jsem chytla každou rýmu co šla kolem mě 🙂
Děkuji moc za odpověď,A ano na milion % půjdou ven to i řekl doktor ...protože je velký jako fazole a
@samanthaelys já jsem po úplném odstranění tři roky zpátky. Klidně napiš jestli chceš vědět něco konkrétního 🙂