Zdravím,
chci se zeptat zda nevíte někdo, co by to mohlo být.
Čtyři týdny jsem měla na břiše ložisko které rosto, po čtyřech týdnech se to zacalo šířit na prší, hruď, záda a kolem pasu. Hrozně to svědí, a po koupeli především.
Doktorka mi řekla, že je to nejspíš atopická dermatitida, druhý doktor mi řekl, že mám nejspíš kandidu. Upřímně, nic z toho co mi dali mi zatím nepomohlo a ke kožnímu jdu až koncem ledna :/
Co si myslíte vy?
@petropolis Vypada to na plíseň. Kdyby jsem měla něco podobneho na zádech. Mast od doktorky na nic. Pak jsem našla na netu tip na šampon Nizoral a po dvou umytích bylo po problému. Zkuste ho, třeba zabere i na tohle. Pokud je to kvasinka, patrně máte rozhozenou mikrofloru, to bych řešila zinkovou mastí. Vysušovat, dokud se nezačne vyražka loupat a pak teprve promazavat něčím pro atopiky.
A stery popřípadě rozbor te kůže dělali? Na jedné fotce mi to přijde opravdu jako plíseň , ale na té první jako začínající lupénka. Nemate doma nějaké zvíře morče,kočku...? To by jste mohla mít od nich plíseň.
@martt zvířátka doma nemáme. Ale před tím mi plesnivěl jeden pokoj, všimla jsem si toho až při úklidu, nevím jak dlouho tam mohla být :/
Včera jsem byla na stěru u obvodního, ale sestry říkaly, že neví jestli budou vůbec nějaké výsledky, když to mám suché.
@mamikry zkoušela jsem zinkovku. Po ní mě to aspoň tolik nesvědí, ale potím se po tom jako prase :/
A po nizoralu se osypu :D
Pěkně se mi to teď rozjelo kolem krku a kolem pasu. Asi tam, kde se víc potim?
Aktualizace: dostala jsem na týden kortikoidovou mast, která mi trochu pomohla, ale vyrážka se tvoří dál nová. Ta stará už není tolik aktivní
@petropolis přesně takové fleky měla mamka a měla plíseň, dělali i stěry, přesně už nevím jakou. Byla na kožním, tam jí dali mast, ale stejně trvalo, než se toho zbavila.