Kožní infekce, plíseň z Tunisu?

venina1989
16. črc 2023

Dobrý den,

nevím na koho se obrátit. Před cca 3 týdny jsem byla na dovolené v Tunisku a už tam se mi objevila "vyrážka" (neuvěřitelně svedive pupinky) na zadní straně stehna, od té doby se z pupinku staly "fleky", které se rozšířily i na druhé stehno (nic na to nepomáhá-Fenistil kapky, léky na alergii). Moje Dr. mě poslala na kožní, protože neví co to je a na kožním také nevědí. Bojím se a nevím na koho se obrátit-nemáte zkušenosti s něčím podobným?

xxx3d
16. črc 2023

no a dělali ti nějaký rozbor krve, nebo jak to zhodnotili na tom kožním? jen pohledem? nějaký stěr nebo něco takového ani nebylo v plánu?
já bych si asi nechala udělat rozbor krve, když bych vyloučila anebo by nezabraly léky na vyrážku co mám doma, případně tedy, když by se to jako tobě rozšířilo i jinam.

optimistic
18. črc 2023

Rozhodně na kožní, třeba někam do fakultní nemocnice, kde mají více zkušeností. Mě první, co napadlo, je svrab. Občas si to může člověk přivézt z hotelu. Ale vůbec to tak být nemusí, nechci strašit, to by asi na kožním poznali.

elialen
18. črc 2023

@venina1989 Nevím, co to je...impetigo...možná. Každopádně zkuste IMAZOL. Ten mi snad zabírá na vše.

meyryen
18. črc 2023

@venina1989 tohle se mi udělalo taky ...je to z toho, jak je člověk mokrý, pak se mu ty nohy zapaří a je vymalováno ...já to mám na obou nohou až ke kolenům...funguje mi imazol a nosím teď dlouhé lnene kalhoty....v sukních se to pořád zaparovalo a hrozně jsem si to rozdrbala