Kouřím a nevím jak prestat, chci!

11. črc 2021

Píšu anonymně, protože se stydim.. vim, ze mě hromada lidi odsoudí, to klidně můžete potřebuji to slyset… kdo nikdy nekouril nebo nebyl silný kuřák, nedokáže to pochopit…
Kourila jsem 6 let… pak jsem otěhotněla a hned přestala, protože mi bylo strašně zle(ani jsem nevěděla ze jsem) bylo to cca v 5-6 tt.. už několikrát jsem se pokoušela prestat, ale nikdy to neslo max na 2 dny… až jenom v to těhotenství.. ale mám syna, kojim a on mel jako malý silnou koliku, to ještě bylo oka, ale pak strašně furt řval, přítele mám v cizině na regalech tudíž se vidíme strašně málo, jsem na nej sama a jak furt řval, tak jsem se zase prase rozkourila, prvně to bylo 1-2 ciga za den, pal postupně víc a pak krabicka, teď kourim heety, ale ty mi nedají takový nikotin… kourim od synova 3 měsíce a je mu rok.. jsem nejhorší vim to ja to vim, ale když mám stres z nej, tak je to jediný co mě uklidni, prosím prosím pomozte mi… jak se vám podařilo prestat?
Nepotřebuji tu radu *ne*kuracek jen kuřaček co to zvládly.. protože ono do něčeho kecat, ze je to hnus atd a nemá s tím nikdo zkušenosti umí každý. Dekuju

jiriiinka
11. črc 2021

Já doporučuji zkusit tabletky defumoxan z lékárny..já přestala teda kouřit tak jak píšeš,na začátku těhotenství protože mi to přestalo chutnat..ale manžel chtěl taky..tak zkusil si koupit to ..stojí to cca 800kč a po cca 4-5 dnech už mu to taky nechutnalo
U bráchy to zabralo též..☺️

autor
11. črc 2021

@jiriiinka Zlatá! Moc moc děkuji
Mě taky právě ne, bylo mi strašně zle.. a pak jsem se pozvracela, říkám jeje ze by mi to nesedlo a najednou tehu, tak jsem okamžitě přestala.. tak snad mi to zabere..

supermatka
11. črc 2021

Já umělá přestat jen v těhotenství a to že mi to nechutnalo 🤦‍♀️. Mám to i teď a teď by to bylo hodně zlé protože mám pozitivní preklapsii. Jinak vždy jsem nějak v těhotenství přestala a pak zas po těhotenství začala. Doufám že teď už nezačnu. Takže rada žádná ale pochopení mám. Jinak ještě před 3tydny jsem Kouřila taky heaty, ty mi Teda díky bohu stačili. Zkus zůstat aspoň u nich, nejsou tak škodlivý a to i pro tvé okolí co se týče dětí. Přeji ti hodně štěstí a doufám že ti někdo dobře poradí i bez rejpani ❤️

katule1990
11. črc 2021

Doporučuju knížku od Allena Carra - Snadná cesta jak přestat kouřit. Zní to jako blbost, ale fakt to pomáhá, mrkni i na recenze na Heurece. Dalo se to stáhnout i na ulož.to. Za zkoušku nic nedáš. Výhoda je, že u čtení knížky můžeš normálně kouřit a až časem s knihou dospěješ ke skončení.

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz
rejalin
11. črc 2021

Doporučuji tu samou knihu jako @katule1990 . Moc mi pomohla, sice to nebylo úplně ono zázračné, že bych si po přečtení už nezapalila, ale díky ní jsem si správně nastavila mysl, řekněme, a později se mi to opravdu povedlo. A mám mnoho lidí ve svém okolí, kterým ta kniha pomohla také (a většina z nich si vážně už po přečtení nezapalila) 🙂 dá se stáhnout na uložtu

gracinka7
11. črc 2021

Za mě je to o nastavení mysli.
Začala jsem kouřit v pubertě, je fakt, že asi 'jen' rok. Přestala jsem ze dne na den a vůbec mi to nechybělo.
Manžel kouřil skoro 2 krabičky denně, asi 10 let. Po narození syna si řekl, že tu pro něj chce dlouho být, cigára zahodil a už 6 let nekouří. Žádné absťáky neměl.

kamino
11. črc 2021

Mě pomohl Bicom 2000 - nikdy bych tomu nevěřila, kouřila jsem 27 let víc jak krabičku denně a už mě to štvalo. Klienti mi doporučili tuto metodu, říkala jsem si, že za zkoušku nic nedám a hele, už 7 let nekouřím..

autor
12. črc 2021

Moc vám všem děkuji 😊

palacinka_marmeladova
12. črc 2021

Přestala jsem kouřit z hodiny na hodinu v těhotenství.Ráno jsem si ke kafi zapálila,kolem oběda udělala test a od tý doby jsem už nikdy nekouřila.Kouřila jsem deset let,půl krabky denně (někdy víc).Držím se už pět let.Vždycky když mám chuť na cigáro,vzpomenu si na kluky.Nechci aby mě viděli s cigaretou,nechci aby brali kouření jako normu a nechci jim ubližovat.Navíc vím,že jak si jednou zapálím,už nepřestanu.Moje rada.Zkus kouření nahradit něčím jiným.Pro začátek cokoli.Jídlo,pití,sladkost,žvýkačky,říkej si proč nechceš kouřit.Zkrátka odvést pozornost jinam.Je to hrozně těžký.Před prvním těhotenstvím,jsem vydržela nekouřit max pár měsíců.Teď jsem fakt hrozně ráda,že nekouřím.

malenka3
12. črc 2021

@kamino tos kouřila od 10 let? 😱

pampeliska1313
12. črc 2021

Přestala jsem kouřit asi dva měsíce před otěhotněním. Nefungovalo na mě takový to, že když budu kouřit v těhotenství, tak se stane tohle a tamto, prostě jsem tušila, že pokud budu chtít, budu kouřit dál. Tak jsem si jednou řekla, že je to do otěhotnění poslední cigáro. Uklidňovala jsem se tím, že až dokojim, tak začnu zase. Prostě abych neměla takový to “už nikdy” protože to by u mě vedlo k tomu nasyslení zásob.🙂 Teď mám už po porodu, začínám kojit a na cigáro mám chuť spíš z nervů, než že by mi to chybělo nějak víc. Teď si říkám, že chci ideálně kojit rok, že to ještě vydržím, tak uvidíme jak bude. Pomohlo mi uvědomit si, že pokud budu kouřit s PCO, špatnou štítnou žlázou, dítě by buď nemuselo být v pohodě, nebo by nemuselo být vůbec. Teď mi pomáhá to, když se na mě zašklebí ten malej xichtík a uvědomím si, že do něj nemůžu pumpovat nikotin skrz mlíko jen protože mám chuť. Jakýkoli důvod si najdete, oblbnete si hlavu, i třeba tím, že si zapálíte ten a ten den (samozřejmě za šíleně dlouho) je podle mě ok. Protože za tu šílenou dobu si na to už nemusíte vůbec vzpomenout, nebo si vzpomenete a uvědomíte si, že to nepotřebujete, i když máte trochu chuť.🙂 Jinak jsem kouřila přes osm let, vím že pak už to byla krabka heets za den, na párty i víc. Šlo to. Ale zkoušela jsem předtím hodněkrát přestat a zbytečně.

zlorenka
12. črc 2021

udelej si vylet do Chebu za Mudr. Findou :D https://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/86...

keksik002
12. črc 2021

Jediné co mi pomohlo bylo si ujasnit co vlastne chci.. Sepsala jsem si duvody proc přestat, zahodila krabicku a dalsi si nekoupila. Od abstaku mi pomohlo hodne zvykacek, faaakt hooodne palivych. Jinak kazdy den pripominani si proc prestavam. Žádné náhražky, po nikotinovych zvykackach mi bylo zle, naplasti nepomohly.. Proste ze dne na den, rozhodnout se a drzet se toho.

mamadvoudeti
Autor odpověď smazal
Zobraz
mamadvoudeti
12. črc 2021

A co vyzkoušet třeba kapičky od MEG ? Bachovky

kamino
12. črc 2021

@malenka3 od 6 jsem umela slukovat, ale pravidelne jsem kourila od tech 12.. nejvic jsem se rozkourila mezi 13 az v 14 rokem. Doma se kourilo vsude, tak se to moc neresilo a darilo hodne dlouho tajit a prisun cigaret byl take z domacich zdroju, krabicka sem, krabicka tam...

knuffel
12. črc 2021

Zkušenost mých rodičů, rozhodli se ze dne na den a šli do toho oba. Už to bude přes 25 let, co se tak rozhodli a neporušili ani jednou.
Jedině silná vůle a nastavení v hlavě. Nic jiného to nebylo. Chtít a být silná.

autor
12. črc 2021

@knuffel moc děkuji všem 😍

knuffel
12. črc 2021

Je to strašně těžké a možná ten klíč je v tom, nebýt na to sama! Držím palce 👍

autor
12. črc 2021

@knuffel no dnes od rána jsem neměla nic.. když mám chuť cpu si žvýkačky.. klasické palive, tak snad mi to pomuze.. ale nemám chuť, spis ten princip, ze si sednu a dam si..

knuffel
12. črc 2021

Fakt držím palec, žvýkačky jsou supeeeeer!!!! 😘
Vydrž.

levandule_k
12. črc 2021

Sice jsi chtěla radu od bývalých kuřaček, co s tím sekly, ale nedá mi to a musím ti něco napsat 🙂.

První velký krok, je přiznat si, že mám problém a chci ho řešit. To už jsi udělala, ber to jako velké plus.

Z mého pohledu je to trochu začarovaný kruh, ale můžeš to utnout. Jsi ve stresu, protože víš, že kouření není dobré pro tebe, ani pro dítě, ale zároveň se tou cigaretou uklidňuješ. Ať se ti to líbí, nebo ne, nikotin přechází do mm, když přestaneš, tak malý bude dál brečet, protože se projeví abstinenční příznaky. Budeš s tím muset počítat, že nějakou dobu to nebude usměvavé miminko a bude brečet a ty budeš mít chuť na cigaretu. Z mého pohledu si budeš muset najít něco jiného, jak se uklidňovat. Začala bych si hledat možnosti, jak zvládat stres. (Tohle ti píšu, aby jsi počítala s překážkami, ne aby jsi se cítila ještě hůř.)

Obecně, my se chceme často změnit, být lepšími, ale máme takovou blbou představu, že abychom se mohly změnit, musíme se napřed potrestat, protože nejsme dost dobré takové jaké jsme teď a mít se rády se chceme začít, až zhubneme, najdeme si lepší práci, jiného partnera, naučíme se anglicky (cokoliv), ale takhle změna nefunguje. Zkus se přijmout taková jaká jsi teď a nevyčítat si to, ale zároveň skutečně pracovat na tom, aby jsi nemusela kouřit.

Držím palce.

mamadvoudeti
12. črc 2021

Opravdu doporučuji koupit kapičky od meg bachovky . Vše je jen v hlavě! Mě teda pomohli moc

autor
12. črc 2021

@knuffel děkuji ❤️❤️

autor
12. črc 2021

@levandule_k Moc moc ti děkuji, nádherně sepsané a pravdivé. ❤️ Jen se chci zeptat, když bude mít mimi abstinenční příznaky, prejde to? Nebo musim “kvůli” ni kouřit dal?.. 😏

levandule_k
12. črc 2021

Ano určitě to přejde, každé abstinenční příznaky přejdou, ale neřeknu ti, jestli to bude týden, 14 dní, nebo měsíc bude víc "ukňourané". To by chtělo, aby se vyjádřil nějaký odborník.

Spokojenost miminka se odvíjí od tvé spokojenosti, když je maminka nervózní, dítě to cítí a také brečí.

autor
12. črc 2021

@levandule_k Moc moc děkuji ❤️

malenka3
12. črc 2021

@kamino no to je mazec 😔

martulka88
12. črc 2021

Musíš opravdu chtít. Já přestala kouřit ve chvíli, kdy mi zjistili crohna. Byl to pro mne den, kdy jsem sekla s cigaretama. Prošla jsem si nesčetněkrát velkým stresem a nikdy mne nenapadlo začít kouřit. Musíš chtít ty sama. To, že to řekneš nahlas, neznamená, že to tak opravdu cítíš. Moje mamka kouří celý život a vždy říkala, jakmile se zdraží, přestanu. Nikdy nepřestala - jen jednou asi na 2 měsíce, kdy jí nebylo dobře. Ona prostě není vnitřně přesvědčená. Já bych tebou klidně zvolila cestu odborníka. Je to závislost a jen tak přestat nebude jednoduché.