Zítra mě čeká diag. Laparo zda nemám endometriozu. To, že jsem kuřák jsem jako vždycky zamlčela a teď nevím, jestli stačí přestat o půlnoci nebo jak.... Na netu čtu všude něco jiného, tak by mě zajímala praxe 🙂
@te_reza taky bych to přiznala a hlavně nekouřit před výkonem. Při třetím CS jsem byla na JIP-ce a dospávali tam i po jiných operacích a vím, že se jim jeden kuřák pořád ztrácel a pískaly mu přístroje. Sestry byly naštvané, že si ještě ráno zapálil a ony teď lítají ☹ Je lepší, aby to věděli pro případné komplikace
To já jako před výkonem kouřit nebudu (ráno, od půlnoci)já jako neřekla že jsem vyloženě nekuřák, dost jsem to i omezila...jenže mám nervy v kýblu no, měla jsem jít na operaci už minulý týden a po 2 dnech hladovky mě poslali domů, že mě nestihnout operovat, takže jdu druhé kolo😒
@keksikova1 jinak na trombolku dávaj injekci do břicha a to dávají všem, jestli to je to co myslim teda
@te_reza tak jako tak, je to hloupost to nepriznat a všem ji rozhodně dávat nemusí. Držím palce.
No já být tebou tak jim to dodatečně nahlásím, protože u kuřáků je vyšší riziko komplikací spojených s narkózou a bude lepší když na to bude anesteziolog připravený. Zatajovat to je hazard. A tím že nebudeš kouřit jeden den před výkonem tím to moc nevylepšíš.
@te_reza být tebou, tak to přiznám. Jde o to, že jako kuřák máš vyšší riziko tromboembolismu a dávají se kvůli tomu léky. Můžeš na to seredne doplatit. Jinak od půlnoci nejíst, nepit, nekouřit.