Korunky na zuby. Kolik jste platili?

pampeliska1313
1. črc 2024

Holky z Prahy. Kolik jste prosím platily za korunky? Teď mi zubarka řekla 16 tisíc jedna. Potrebuju dvě. Předchozí zubarka řekla 10 tisíc (ale je to asi čtyři roky).. ale stejně mě to překvapilo, jakej je rozdíl. Ta za těch deset mi říkala, že je celoživotní záruka (nevim už materiál) tahle, že je to blbost, že to tak není. Těch deset je takových, že to ještě jde, těch 16 za jednu už je prostě hodně na jeden zátah. Zároveň jasný, je to důsledek, lepší než mít zub venku. Zajímá mě asi jen ta cena, na internetu jsem našla, že korunky jsou těch cca 10 000 a tohle mi proste přijde dost.. dekuju.) Prosím, ptám se na cenu akorát, vím, že kdybych to nezanedbala (a měla lepší zubaře) tak to takhle dojít nemusí.) dekuju.)

konidana
1. črc 2024

@pampeliska1313 mám zatím jednu korunku na sedmičce. Nechala jsem si dát kovovou na pojišťovnu, protože mi už před lety ta cena přišla zbytečně vysoká. Doufám, že to ještě i dnes bude můj zubař dělat i takto, bojím se, že v nejbližších letech mne čeká další korunka hned vedle.

rejalin
1. črc 2024

Mám dvě cca 2 roky a platila jsem 15tis za jednu. Doživotní záruku na ně nemám (ale nějaká tam byla, myslím v řádu měsíců, ale nechci úplně kecat. Což mám u téhle zubařky i na plomby atd)

pampeliska1313
autor
1. črc 2024

@rejalin já prave už nevim co to bylo za materiál, ale říkala doživotní záruku. Ze mi to přišlo fajn. Ona ta zubarka byla skvělá, ale draha no, hodně věci ze zahraničí, ale jako třeba čištění kanálků jsem vůbec vůbec vůbec necítila, fakt…-@3 za dva zuby jsem dala skoro čtyřicet tisíc (u jednoho kanálky a dostavba) a když řekla ještě tohle navrch, tak mi trvalo než jsem ušetřila, jenže pak covid a pak dítě a rodicak, fakt jsem na to proste neměla no. Bohužel u jednoho mi výplň vypadla, takže ještě tohle. Jasný, bylo to rozmezí několika let. Jen jsem doufala, ze to ještě stihnu. Jdu tam ve čtvrtek, výplň zubu zaplatim, na to mám, ale ty korunky jsou hustý no. Koukala jsem i jinde, ale zas mi je blby si nechat někde udělat korunky a pak se vrátit k tyhle..

fyii
1. črc 2024

@pampeliska1313 u nas keramicka korunka levnejsi 2000 drazsi kolem 4000, ted to nabizel zubar mame. Stredocesky kraj

malytlustyhroch
Autor odpověď smazal
Zobraz
pampeliska1313
autor
1. črc 2024

@malytlustyhroch no já tam kanálky už mám vycisteny u obou. Mne proste vypadla u jednoho výplň (na kterou se měla dat korunka) a druhej je taky vycistenej atd a chybí jen korunka, ten mi drží.

kakamila12
1. črc 2024

@pampeliska1313 Mně řekli čistě za korunku cca 12.000,-- (čištění kanálků jsem platila zvlášť). Celokeramická. Jdu tam za měsíc, tak jsem zvědavá, kolik to bude reálně.

alianan
1. črc 2024

Čištění už jednou zaplněných kanálků, znovu zaplnění kanálků, jedna korunka z nějakého lepšího materiálu a vedle velká bílá plomba cca 15tis.

pampeliska1313
autor
1. črc 2024

@alianan ahá, takže mi to musí čistit znovu?🥲 to snad ne. 🫣

alianan
1. črc 2024

@pampeliska1313 To asi ne, já měla špatně vyplněné kanálky od bývalé zubařky a pod zubem velkou cystu.
Nová zubařka to po ní celé předělávala. Celé to trvalo dlouho, byl covid a já dvakrát po sobě těhotná, tak se to celé odkládalo a provizorně zavíralo a pak zase otevíralo.😅
Rozvrtal se i druhý zub, který byl nějak propojený s tím mrtvým.
Fakt netuším, kolik stála jenom korunka, to bylo jen pro porovnání, co vše jsem měla v ceně 15. tis.

pampeliska1313
autor
1. črc 2024

@alianan uff.:D jako kdyby to byl celej úkon (přesně čištění atd) dohromady za patnáct, tak mi to dává smysl, ale jen za korunku, to mě děsí proste.

rejalin
1. črc 2024

@pampeliska1313 jo já jsem za tu svojí hrozně vděčná, je skvělá. Kanálky jsem také vůbec necítila, obecně si zakládá na tom, že u ní vůbec nic nebolí. Chvíli po tom mém čištění šel manžel na čištění kanalku u svého zubaře a to jak potom vypadal.. pritom on zubaře normálně dává v pohodě a bez injekce..

Ale je pravda, že když platím, je mi do pláče (ten druhý umrtveny zub jsem regulerne obrečela, kdyz jsem si to spočítala)..

pampeliska1313
autor
1. črc 2024

@rejalin jako ta moje predchozi byla proste draha. Ale fakt skvělá. Chtěla jsem to mít už vyřešeny, šlo do toho opravdu hodně moc peněz, zbývaly mi jen korunky. Sem akorát na sebe naštvaná, to je asi jediný, co muzu dělat. Kdybych to neodsunula, kdyby covid, kdyby rodicak, kdyby.. co se da dělat. Tak se to hold zase prodraží, proste sem ušetřit pak nezvládla. Už bych to rada měla vyřešeny proste. Jestli v šedesáti ty zuby mít nebudu, asi to nebudu tak hrotit, ale teď ve třiceti… přitom mám jako zuby fakt hezky, rovny, bílý!:D a tohle je takovej stín co se s tím táhne.:D tyhle dva zuby řeším už od mala. První vrtaný. Už tehdy mi tam vypadávaly plomby. Nevim ani kolik zubařů, kolik peněz, kolik všeho. Štve mě to.

aneta15
1. črc 2024

@pampeliska1313 řekla bych, ze je to standardní cena.