Ahoj všem, často se tu řeší zásoby. Zajímá mě, na co je máte? Slouží k tomu, abyste nemuseli nějakou dobu do obchodu nebo je chcete schovat, kdyby se situace zhoršila a třeba se zavřely obchody? Začíná mě trošku chytat panika, nakoupit půjdu (i když přehánět to nehodlám), ale nevím, jak to pak nejlíp využit. Sníst hned nebo čekat?
Co nejvíc nakoupit zásoby, aspoň 14 dní je nejíst, chodit pro čerstvé do obchodu, chytit tam koronavirus a máš po starostech. 😝
Já mám zásoby běžně ze zvyku 😀
Já jsem křeček, mám doma zásoby furt 😂. Už jen proto, že nechci se dvěma malýma detma lítat každou chvíli do obchodu. Takže nic extra nenakupuju.
Já jsem jen doplnila běžné zásoby co míváme doma po větších nákupech.
My máme na těch 14 dní zásoby i v běžném provozu (mouka, luštěniny, těstoviny), bydlíme na vesnici, kde není obchod. Takže nic navíc nescháním.
Za me je dobre je mit,kdyby ti nekdo naridil karantenu nebo jste doma onemocneli,at neohrozujes v obchode ostatni,hasici vsem nezvladnou nakoupit...rika se tomu spolecenska zodpovednost,je nezodpovedne nemit vubec nic,nebo naopak mit toho na vic jak mesic...
Jde to chytit vsude,MHD,obchody...
Tak my mame zasoby bezne, jak rika babicka vzdy mam do foroty... Nevim jsem tak naucena.... Takze tohle se me nijak nedotklo... Dokuji jen pecivo a uzeninu...
*dokupuji
Já ještě min.tyden zásoby neresila, ale vzhledem k tomu, jak se situace vyvíjí, a že normálně chodím nakupovat denně a doma skoro nic nemám, jsem si trochu včera něco nakoupila. Pro případ, že se zavřou obchody, nebo i jen proto, že tam nebudu chtít chodit tak často a něco chytnout.
Zásoby mám normálně, jen jsem teď nakoupila hladkou a polohrubou mouku v akci, protože si peču svoje pečivo a ve sklepě máme mlíko co bylo taky v akci, ve spajzu nějaké těstoviny a rýži a luštěniny a ryby v konzervách. Dokoupim jen mraženou zeleninu. Popravdě nikdo neví co bude, ale nakupovat vrchovaté vozíky mi přijde divné.
Ano, nakoupila jsem. Primely me k tomu prazdne regaly. Bala jsem se vypadku v zasobovani. Jinak na vesnici bezne zasoby mame tak na 2 tydny.
Já taky bydlím na vesnici, nejbližší větší obchod (Billa) mám 25km daleko, větší obchody (kaufland,tesco) ještě dál 35km. Takže my běžně míváme doma zásoby na 14 dnů. V menším obchodě kupuji převážně pečivo, uzeniny. Myslím, že na menších vesnicích je toto zcela normální.
Ja mam teda Billu v suterenu baraku, ale stejne jsem udelala zasoby na 2-3 tydny, abych nemusela tolik mezi lidi a hlavne se desim paniky a vykoupenych obchodu, tak abychom neumreli misto koronaviru na hlad 😉
Mam neco malo do zasoby hlavne z duvodu,abychom nemuseli chodit mezi chrchlaly do obchodu, jinak to u nas jisti rohlik.cz. A kdyz to ted nesnime,odvezeme si prebytky na chatu,tam se to pres leto sikne.
Já předtím nakupovala denně, páč máme obchod pár metrů od baráku, ale taky vzhledem k tomu, že jsem těhotná, tak jsem udělala zásoby tak na týden, ale bydlíme v 1+1 a máme mimi špajz a ve sklepě dost teplo, takže nějaké větší zásoby stejně nemám kam dát. Takže využívám Rohlík a Košík.
Na těch 14 dní určo máme a pokud budeme šetřit, tak možná i na měsíc, ale museli bychom se trošku uskromnit. Doma máme obvykle něco do zásoby, teď jsme jen trochu víc přikoupili, ale ještě před tím, než byla 1.vlna vykupování (nemyslím tím nějak šílený nálet na obchod, prostě klasický větší nákup, co většina rodin dělá normálně). Začínám mít obavy, kousek od nás (a tím myslím cca do 2km, možná blíže, máme 2 ofiko nakažené, kteří ovšem běhali po okolí, než se na to přišlo). Takže teď tady začíná trochu panika a řekla bych 2. vlna vykupování.
Ne,mám běžné zásoby-2 balíčky těstovin,jednu krabičku rýže,nějaké maso v mrazáku-to tam mám vždycky,máslo pro děti i na pečení.U nás ve městě se včera jeden nakažený potvrdil,ale neřeším to,dneska jsem koupila běžný nákup ve větším obchodě,s dětmi chodím i do menšího obchůdku co máme kousek od nás.když něco dochází,tak jdeme nakoupit
Zásoby nemám, dělat nehodlám
Zasoby mame bezne, jiste by nam tedy vystacily i na tech 14 dni, trvanlive a mrazene potraviny bereme vzdy po vice kusech, casto jsou velka baleni v ruznych akcich, nastesti mame velkou komoru, kam se v pohode vejde spousta konzerv a baliku testovin, ryze, mouky atd., stejne tak mame doma vzdy cca 5 baliku mineralek apod. V komore mame i dalsi mrazak, kde mame ruzna masa, ruzne druhy zeleniny,pecivo k rozpeceni. Hygienicke a uklidove prostredky mame taky vzdy v pomerne velkych zasobach (tipuju, ze nektere veci mame mozna i na rok 🙂). Zadna zvlastni opatreni v nakupech vzhledem ke corone tedy delat nebudeme.
Zásoby nemám a dělat je nebudu. Dlouhodobě doma bojujeme s moly, které si stále dokola nosíme v ledasčem z obchodu (naposled hořká čokoláda z lídlu s vajíčky a pavučinkami molů). Teď musím spíš řešit každodenní vaření a učení dětí, protože mám doma aktuálně 3 školáky, já přes den v práci.
Určité zásoby mám doma běžně, jsme na malém městě, na "velký" nákup jezdívám většinou 1x týdně. Teď jsme si nakoupili něco trochu navíc, ale myslím, že nic přehnaného. Jediné, co máme navíc a jinak vůbec nekupujeme je pár krabic trvanlivého mléka, ale to kdyžtak zpracuju do buchet, a podobně. Stejně nelze vše koupit do zásoby - sýry, pečivo, uzeniny, vejce, mléčné výrobky, čerstvé ovoce a zelenina zas až tak strašně dlouho nevydrží, takže stejně na nějaký menší nákup čas od času člověk potřebovat bude i kdyby byla jo velká karanténa. Jsem si říkala, jak byla ta moučná krize, že to vypadá, jak kdyby měl každý doma na balkoně 10 slepic a kravku k tomu,... mouku na rok dopředu, ale co k ní ten rok přidávat??? 🙄🙊
Na rodičovské si nedovedu představit nakupovat denně. Takže "běžný Tesko -rozvoz nákup" je na 2-3 týdny + manžel dokupuje chleba a čerstvé maso. Nic moc na tom měnit nehodlám, ono jogurty, zelenina, sýry a podobně stejně o moc dýl nevydrží a mrazák není až tak velký, aby se do něj dalo nacpat víc. (Těstoviny, rýže a "úplně trvanlivé věci" se mi tu stejně hromadí, takže měsíc by stačily určitě.)
Mam od vseho, co potrebuju k beznemu ziti. Ale koronavirove zasoby jsem nedelala a zatim delat nebudu.
Já mám zásoby běžně doma velké, a to ne kvuli koronaviru.Kupuji věci v akci takže ve finále usetrim, nemusím tak často jezdit do obchodu...... nesnáším přeplněné obchody.Taky se pak citim vnitřně lip kdyz doma ty zasoby jsou.Takze když to tak zhodnotim,na tři měsíce mám urcite.Mozna i na dyl,ale to uz bych pak asi nevarila úplné dobroty
Zásoby nemám, jsem zvyklá nakupovat jen to, co spotřebuji. Jezdím tak z vesnice do města dvakrát týdně. Nejspíš to teď kvůli opatřením zúžím na jednou týdně a bez dcery, ale třeba zelenina pak opravdu moc čerstvá nezůstane. Sice k nám nejezdí ani rohlik, ani košík, ale snad hlady neumřeme. 🙂
Zásoby nemám, mít nebudu. V zásobě máme jen to, co běžně - pár balíků mlík (kupujeme v akci, na den máme víc než litr), pivo. 😀
Obchody se nezavřou, určitě ne ty malé... A vždycky se najde v rodině nebo mezi známými někdo, kdo případně bude moci nakoupit tomu v karanténě.
Neco malo jsme koupili a jeste dokoupime. Drogerku, jidlo, vitaminy. Obchody se sice asi jen tak nezavrou, ale nechce se mi chodit mezi lidi, co mohou byt nakazeni, tudiz chci eliminovat pobyt mezi lidmi na minimum.
Zásoby mám doma běžně, bydlíme na vesnici, kde není vůbec nic. Je pravda, že dnes mi manžel přijel z obchodu asi se 3 taškama a jednou z masny. Asi to na něj doléhá. Nakoupil mi pleny atd... ale co víc řeší, tak to že se bojí aby nezavřeli fabriku, vzhledem k tomu, že tam je to samý vietnamec, ukrajinec.
Zasoby doma mame bezne. Jsme na vesnici, nechodim s detma do obchodu ob den a pod. Nakup je pro me deti ,,zazitek,, 🙂. Beru veci v akcich ve vetsim. Hodne varime,peceme. Jsem zvykla,ze sahnu do spajzky a mam vse potrebne. Jet do kramu pro nejakou kravinku, je pro me ztrata casu. Balit navic dve male deti, dojet do mesta, misto jedne veci mit nakup za litr a pod. ? Nebo po ceste z prace jet honem do skolky a pak deti tahat po kramech? Nebo vysilat manzela a zdrzovat ho, misto aby nam dojel co nejdrive domu? Nee. To radeji delam velike nakupy a syslikuji. Mame na to misto. Tak proc ne. A ve finale usetrim diky akcim. Nic prosleho doma neni, nic nevyhazujene. Mam system.
Pravda je, ze jsme doresili par veci ohledne bezpecnosti. Pouzivame vice desinfekci a nase deti obchod dlouho neuvidi.
Já doteď zásoby nedělala, ale v následujících dnech si něco nakoupím. Hlavně do mrazáku...maso, mraženou zeleninu, nějaké konzervy třeba tuňák, rajčata, passatu, rýži. Nějaké sýry s delší trvanlivostí, máslo. Ale jen z toho důvodu, abych nemusela tak často chodit do obchodu mezi lidi. Jsem těhotná a aktuálně z kolektivu a velkého množství lidí nemám dobrý pocit.