Kolonoskopie. Co před zákrokem jíst?

martina468
15. lis 2022

Zdravím maminky,čeká mě poprvé kolonoskopie,a mám napsáno na papíře že týden dopředu se nesmí potraviny se slupkou...ale není tam napsáno co konkrétně jíst.Ještě tam je 2-3 dny dopředu kašovitou stravu.Na internetu moc toho není,prosím vaše zkušenosti,děkuji 😊

pampeliska1313
15. lis 2022

Jen tipuju, ale manžel má crohna a na kolonoskopie chodí..Vím, že slupky nějak špatně tráví, takže všechno se musí škrabat co má slupku, nějaký zelenině se vyhyba úplně..osobně bych to brala přesně jako to, že se to má zbavit slupky až už jde o mrkev, papriku, okurku, cokoli. Ale snad někdo ví víc.)

alubif
15. lis 2022

Jablka, hrozny, popcorn, luštěniny, paprika, varena neodslupkovana rajčata apod...

andrea93133
15. lis 2022

Taky pozor třeba na müsli, ovesné kaše, semínka atd.. to určitě nejíst alespoň ty 2 dny před zákrokem, prostě bezezbytkovou stravu- najdeš na internetu 😊

pampeliska1313
15. lis 2022

Ptala jsem se manžela - prý se vyhýbat před kolono vláknině a mělo by to být tak ok

melek5
16. lis 2022

@martina468 dcera (7)let má ulcerózní kolititu a musela mít bezezbytkovou dietu něco si otom pocti 😊

me_druhe_ja
16. lis 2022

Mám ulcerózní kolitidu a pokud jsem v relapsu, tak bezezbytkova Strava. Najdi si na netu. 🙂 Těsně před kolonoskopii už jednom kaše, pyré a tak.

nupta
3. čer 2023

Den předem se může pouze pít - můžu pít bezmléčný nutridrink nebo ne? V přípravách jsem odpověď nenašla.