Ahoj Všem… Blíží si mě kolonoskopie a já si nemůžu nastavit, že to bude v pohodě… Mám šílený strach z bolesti, že nezabere umrtvovacka… ☹️ 😢Že vše ucitim, a že budu trpět jak pes… ☹️ 😢 Po zkušenosti po císaři, kdy místo poloviční Umrtvovacky, kdy sem cítila vše a vůbec nezabrala… A musei mě uspat komplet… Mám strach, že ani teď to nezabere jak má… ☹️ 😢 Měl jste někdo též takle hrozně veliký strach… ☹️ 😢? A pak nakonec to bylo v pohodě??
Můj partner měl dvě koloskopie a obě bez analgosedace. Jeho slova byla jen, že to nepříjemny. Takže se zbytečně nestresuj, snaž se nastavit, že to bude všechno v pohodě a všechno zabere tam, kde má. Ví se, že se nemoci ve stresu hojí hůře a zákroky ve stresu probíhají hůře. 🙂 Budu držet palce, dobře to dopadne a bez komplikací.
@martulka88 Bolí? A k čemu to přirovnat ty bolesti? Já jsem taková, že jak začne něco bolet chci to hned přestat... ☹️😢 Jdu do Broumova... Zda znáš...
@denculinka Jako porodní bolesti. Ale ty nehledej, jak moc a že to nedáš. Nastav se, že pokud chceš vědět, co ti je a proč to tak je, vyšetřit musí. Pak bys musela pod narkózu a vše podstupovat znovu. A to člověk opravdu nechce. Je to krátké, do 10 minut budeš hotová. Pak si lehneš na dospávák a budeš spát. Já jezdím na své gastro do HK a je opravdu potřeba poslouchat sestřičky a doktory.
@martulka88 porodní bolesti? Křeče do břicha. Já myslela že nic moc necítíš.. ☹️
U me byl horsi dtrach nez vysetreni. Bala jsem se hrozne a nakonec me to nebolelo vubec,jen asi posledni vterina. Takze ja pokud budu muset nekdy znovu,tak uz se bat nebudu. Neni to sice nic prijemneho,ale zadna hruza to nebyla. Jen jsem pak nyla jak nastrelena cely den po tom oblbovaku
@martulka88 no teď tam půjde a tím, že to bolí jako porod. Nevím jestli to pomůže teda.
@danca_ A v kolik si začala s vyprazdňováním a v kolik si šla?
Taťka chodí pravidelně a prý si ani oblbovák nedává, že se to dá zvládnout.
@uzivatelkapetra Mě přijde, že ty chlapy mají vždy vše v klidu. Že netrpí jako ženský... ☹️😢
@denculinka uz je to asi 4roky…ale nejak den pred jsem mela snad od 4hod vypit kazdou hodinu litr s tim praskem(3-4l ted nevim)…a druhy den dopo jsem sla…pak jsem si rikal,ze jsem se trapila dlouho zbytecne strachem a ten byl horsi jak vysetreni
@danca_ A ten vzduch neboli? Neboli to jak při porodu?
@denculinka prosím tě, mě připadá, že čekáš jen na utvrzení, že to bolí jako 🐷🙂. Řešila jsi to tu nedávno. Byla jsem 2x, dostala oblbovák, který mi stejně nezabral a koukala jsem s doktorem na obrazovku. Není to nic hrozného. Zažívala jsem stav, jako když ti běhají větry po břiše. Občas to někde přifouknou, ať se dostanou kde potřebují. Ségra je strašný posera. Několik let jsem ji přesvědčovala ať jde. Mamka měla rak.střev. Nakonec se hecla a šla a dala to. Říkala, že nic hrozného. Mamka chodí na kolono každý rok a dává to už bez oblbováku. Muž byl taky a v pohodě. Nestresuj se dopředu. Oni ti tam nic na sílu rvát nebudou 🙂. A uvidíš, že to zvládneš, držím ✊
@alice180 Já mluvila o bolestech, pokud není oblbovák. Pokud oblbovák je a je dobrá dávka, tak je spíš okno a člověk je zhulákaný. A je to o tom, zda oblbovák zabere či nikoliv - bohužel se může stát, že nezabere dostatečně a pak je potřeba pořádně poslouchat, co říkají a prodýchávat, jak oni říkají. A ano, dá se to zvládnout i bez oblbováku, ale je to o prahu citlivosti a hlavně i o stavu střev. A tazatelka se tu ptala už několikrát a mazat med okolo pusy dospělému mi přijde mimo mísu. Buďto je nastavená tak, že může to bolet a asi jak zhruba - ale to jen za předpokladu, že by byla bez oblbováku, nebo dostane oblbovák, ale i tak nějaká křeč (jako zaražené prdy), může být. Máme ve skupině lidi, co ikdyž mají oblbovák, ale střeva jsou poškozená, tak to mají problém zvládnout. A ač jsme dopělý, máme jiný práh citlivosti.
@candat Máš pravdu, že hledá dopředu bolest.i A ano, dá se to bez oblbováku zvládnout, ale jen za předpokladu, že střeva jsou v klidu. Ono pokud máš nějak poškozené střevo, tak ta bolest se stupňuje.
@martulka88 já neříkám mazat med kolem pusy nebo lhát. Ale jako porodní bolesti si někdo může vykreslovat (a mnohdy se tak vykreslují všude možně) jako něco co se nedá skoro přežít.
@alice180 Tak to leda říkají chlapi. Nato, jaký jsem měla komplikovaný porod, tak bolelo to, to jo. Ale největší bolest mi přišla při zánětu slinivky. Horší bolest jsem nikdy nezažila.
Ja byla bez umrtveni a dokonce mi vyřízl velký polyp a sešil střevo, naprosto v pohodě. Pokud si dáš umrtveni, přispání, budeš uplne v pohodě, neboj se ničeho 😉
@martulka88 asi si nerozumíme
@martulka88 ano, to beru, ty máš crohna, co si pamatuju. U tebe to chápu, ale zakladatelka nic takového nemá, jen se stresuje něčím, co vůbec nemusí být.
@candat No teď už jedu vývar. A už mám hlad zase 🤣, člověk po týdnu diety kdy je jen na piškotech, rýže, presnidavce a rohlikach už je žaludek na vodě... Akorát jsem teď tam volala, zda mě i tak přijmou že mám hroznou rýmu, a kašel tak říkala že se poradí s lékařem a zavolají, a uvidím. Ale zatím nevolají.. Prý by to bylo na prd, abych tam smrkala u toho a kašlala... Tak uvidíme... ☹️ Jak to dopadne nakonec.
@martulka88
@vladenkamaminka Děkuji...🙂 Snad to bude stejný jak tu píšete.. Při uspání bez bolesti...
@denculinka Dopadne to dobře. Najeď na vlnu klidu. Taky jsem na první kološku jela nervózní. Bylo mi 21. Teď už jsem otrkaná a jen tak mne něco nerozhodí. Opravdu nejhorší je to vyprazdňování a dieta. Samotné vyšetření je fuč hned
@martulka88 Děkuji. Já jsem právě mluvila dnes i s nemi.. Skrze rýmu a nachlazení zda mě vezmou. A tak jsem se ptala, a oni že dávají opijaty. Že budu při vědomí, že nikdo u toho moc nespí.. A že když to bude opravdu bolet, tak že přestanou. Ale když prý jsou u konce už skoro tak je škoda přestat. A i tak musí jet pomalu zase zpět... ☹️😢 Nevím jak překonat ten strach z bolesti no... ☹️😢
@martulka88 A myslíš že muzu cucat hroznový cukr? Ty jsi psala bompary já Vím. Ale ty u nás v obchodě nemají. Koupila jsem si jablečný džus. A ten hroznový cukr. Abych opravdu nejedla... ☹️ Už teď mi kruci v břiše, a pak mě bývá dost špatně.... ☹️ Tak jen se ptám.
@denculinka I hroznový cukr. Ale výhoda bon parů, že vydrží dlouho se cucat a tím ošálíš hlavou žaludek. Nejhorší je dojet a jakmile se vracejí, tak se pomalu ulevuje. Pak dávají rourku do zadku, aby odešel vrhnaný vzduch. A doporučuji opravdu si v klidu poprdět i na dospáváku, jinak budeš mít křeče. Pokud budeš mít oblbovák, tak nesmíš řídit a je nejlepší mít doprovod. A v ten den klidovější režim a nenapráskat se hamburgerem 😁
@martulka88 No zkusím sehnat ještě jinde. Jedu ještě než začnu s dcerou pro dárky, tak si koupím. No snad dojedou rychle... ☹️.. Jj jede semnou manžel i když ví jaká sem Hissterka tak se mu moc nechce... ☹️
@denculinka Hele, nastav si v hlavě, že pokud chceš mít vyšetření za sebou a zároveň, abys věděla, co se s tebou děje, nic jiného, než to zvládnout, ti nepomůže. Jasně, každý se bojíme nového, nevyzkoušeného. Ale když se budeš řídit tím, co ti řeknou doktoři a sestřičky a budeš tu bolest prodýchávat zhluboka - né jako pes rychle tak i ta křeč z toho vzduchu se dá přežít.
@martulka88 Já Vím... ☹️ Když já když si představím ten porod jak si psala, tak ty bolesti byli teda šílený... ☹️ A teď je mám zase vydržet? No.... ☹️ 🤣
@denculinka no když do toho předem půjdeš s tím, že to bude bolet, tak to prostě bude bolet. Partner má ulcerózní kolitidu a nebolelo ho to ani poprvé ani podruhé a žádnej oblbovak si nenechal dát řekl, že to zkusí bez. Říkal, že příprava byla tisíckrát horší než koloskopie a šel by raději 10x na koloskopii než jednou na gastroskopii.
@denculinka První kološku jsem měla bez analgoscedace. Ano, bolelo to zhruba jako vaginální porod. Ale pokud budeš poslouchat sestřičky a doktory, co máš dělat - to znamená dobře dýchat, tak to bude dobrý. A upozornit na strach a říct i o selhání částečné narkózy je taky fajn. Já jsem při poslední kološce (chodím pravidelně), měla takovou dávku, že si velkou část vyšetření nepamatuji 🤣 A je opravdu potřeba správně dýchat - ono jak pumpují do střeva vzduch, tak to bolí - představ si zaražený prdy. Pak samozřejmě se bolest odvíjí dle toho, co tam je - od vyššího prokrvení, přes polypy, stůsty apod. To pak může být vyšší bolest. Ale asi ti to řeknu takto - ikdyž jsem měla 40cm zánět (zrovna na poslední kološce), tak ai z toho nic moc nepamatuji. Bude to dobrý, uvidíš. A kam jdeš?