Kolaps? Skácela jsem se na zem

nonacek
29. říj 2017

Dobrý den všem
Chci se s vámi podělit o sví trápení a třeba si přečíst i váse zkušenosti.
Včera asi kolem 6 ráno jako vzdy jsem šla udělat synkovi sunar a po cestě do kuchyně je mi začala strasne motat hlava ale moc ze jsem nedokázala ani si rosvitit světlo. ...stezi jsem sunar udělala,ale do ložnice k malému jsem už nedorazila a skacela se na zem,při pádu jsem se prastila o stul přiběhl manžel a zvedl mě ...poté jsem šla zvracet .
Manžel mě naložil do auta před tim mi změřil tlak a ten byl hodně nízký a odvezl do zdalene asi 5km nemocnice.
Lékař se mi zdál nějaký podivný(blbe mu šlo rozumět jako když měl něco vypito) jednal semnou jako z malou holkou ktera má zarazeny větry jen mě poslechl stetoskopem a změřil tlak
A řekl mi : Neshledal jsem nic jako problem ale to neznamená že vam nic není ,ale kdyby náhodou se to opakovalo ..volejte rychlou a kdyby ne tak ani na odběry nemusíte. .. A propustil mě domu...
Takze nic nevim není mi zrovna dobře cítím se slabě unavene. ... zítra zajdu ještě k praktikovi.
Prosím o názor na kolaps neboli Vaše zkušenosti s kolapsem ........
Dekuji

anitttaa
29. říj 2017

když se ti motá hlava, musíš se hned položit na postel nebo sedacku a zvednout nohy, podložit je polštářem, jinak riskuješ úraz
a celkově se snaž pít více tekutin

nonacek
autor
29. říj 2017

@anitttaa moc děkuji za reakci ,ano ležím, protože víc nic nezvládnu.

ariadna12
29. říj 2017

Muze to byt vycerpanim nebo zmenou tlaku (muzes mit treba kolisavy). Obcas lze omdlit i kdyz cloveku neco nesedne k jidlu. Zaprahni manzela a zustan pokud mozno v posteli. Kamaradka omdlivala pri tehotenstvi (kacela se na zem na zastavkach mhd). Moznosti je vic.

alenkara
29. říj 2017

tak já dneska lehce omdlívám pořád... od večera strašně kolísá tlak, mám doma barometr, tak to sleduju, a i tlakoměr. Ráno jsem měla 90/50, byla to zkrátka síla. Přesně, jak píše @anittaa: položit na postel a zvednout nohy, mně taky pomáhá drřepnout si na bobek a sklonit hlavu, co nejníž to jde. Moje ségra měla i po dětech ještě skoro dva roky příšerně nízký tlak, byla na to citlivá, a také často omdlévala.

Uvař si jedno slabší kafíčko a nabírej síly. 🍀

nonacek
autor
29. říj 2017

@alenkara
@ariadna12 moc děkuji holky za reakce. Jen sem se bála aby se nejednalo o něco vážného.. tlak jsem měla 120 na 55

barussska1
29. říj 2017

@nonacek Ahoj, já už taky párkrát omdlela. Jak budeš cítit, že to na tebe jde /hučení v uších, fleky před očima..../ tak si hned sedni nebo lehni ne zem nebo kamkoliv. Já si takhle několikrát sedla i ve městě na zem a doma v kuchyni ležím a čekám celkem pravidelně. Jde o to, že se ti trošku stabilizuje tlak a kdyby jsi přece jenom omdlela tak nespadneš z výšky a nezraníš se. Jakmile mám nerovnováhu hormonů tak moje tělo hned reaguje. K tomu doktorovi, ale určitě zajdi může to být jen nedostatek nějakýho vitamínu, ale i štítná žláza apod.

alenkara
30. říj 2017

@nonacek Ten spodní je extrémně nízký, to by odpovídalo 😝. Už je dnes lépe?

olsett
30. říj 2017

celý život mám nízký tlak, taky už jsem párkrát omdlela - bývá to když rychle vstaneš, málo piješ a tak, je potřeba hlídat si příznaky - točení hlavy, mžitky, hučení v uších a hned si lehnout, aby ses nepraštila do hlavy. Jinak se to nijak neléčí, nizkej tlak je pořád lepší jak vysokej😉

dzogobela
30. říj 2017

Taky jsem omdlela...,rano na autobusove zastavce a odpoledne jsme sla hrat volejbal 😀 ale diky tomu jsem to uz pak vychytala a presne jsem poznala, kdy mam na male a mohla bych omdlit, takze jsem takhle parkrat vystupovala z metra a lehala si tam na sedacky, jednou jsem dokonce odchazela z prohlidky na zamku a to bylo fakt za 5 minut 12, uz jsem byla orosena studenym potem 😀 u doktorky jsem byla jen jednou, kdyz se to ani druhy den nelepsilo a bylo mi furt jak na omdleni. Zmerila mi tlak, byl tehdy asi 90/60 a rikala, ze kdyby se to nezlepsilo do 3 dnu, at prijdu znovu a ono se to zlepsilo i kdyz mi bylo fakt zle. Bohuzel, s nizkym tlakem se nic moc nedela, pokud vim, neni tak nebezpecny jako vysoky. Hodne pij, kdyz ti zacne byt takhle spatne, tak hned lehnout, kdekoliv. Je to celkem bezne 😉

nonacek
autor
31. říj 2017

@alenkara není je mi furt slabo často polehavam ale vzdy to pomůže jen na chvíli v pondělí budu mít výsledky s krve

nonacek
autor
31. říj 2017

Holky všem moc a moc děkuji za reakce........
Ještě mě ceka EKG a pak snad bude líp zatím je mi furt na prd často ležím, ale moc to nepomáhá a když tak na chvíli spodní tlak mam furt na nanejveš do 60

alenkara
1. lis 2017

@nonacek A železo máš v pořádku? Když je snížené, projevuje se to únavou, v těžších případech i pocitem na omdlení nebo mdlobami. Držím palečky a dej vědět. Každopádně se ničeho neboj, vždy se utěšuj tím, že nízký tlak je pořád lepší než vysoký. Já jsem si už nějak zvykla, pár let mívám max. 110/65, teď v těhotenství i 90/50 a to už je opravdu zoufalý stav 🙂).

Tfuj tfuj tfuj! 🍀

nonacek
autor
2. lis 2017

@alenkara Děkuji za podporu 😘😘😘😘😘😘😘😘😘