Knedlík v krku ze stresu. Co dělat?

suetpag
22. dub 2024

Ahoj holky.nedavno jsem mela vredik na 12 terniku a bolest zahy. Vred na 12 terniku uz snad neni a zaha pali jen obcas,ale spise me doktori rikali ze to je ze stresu... prvni jsem tomu nemohla uverit a nekladla zadny duraz na to..no pak se mi to v hlave rozlezelo a je to opravdu ze stresu ☹( jsem proste hrozny stresar. Bojim se i ridit auto,jak ridim umim to,ale proste bojim se ze neco poseru. Mam tlak takovy v brise ikdyz si rikam vzpmatuj se! A nebo kdyz jdu nakoupit tak taky tlak v brise ze stresu ... no a ted sem do toho pridal jeste knedlik v krku... mela sem ho 4 dny nekdy byl hodinu a pak zmizel a nekdy byl pul dne.. a dneska jsem rekla a dost a vzala si pulku neurolu na zkousku( je to na predpis dala me to babicka)
A knedlik se ztratil!!!! No ale co ted? Co budu delat rano az budu bez prasku? ☹ prosim ma nekdo stejne zkusenosti??? Rikam si porad sama sobe at toho uz necham a dam se dokopy ale proste nejde to. K doktorce nejdu,stydim se,nevim ani co jich ji rekla. Je to pro me hrozne trapne a stydim se .. prosim neodsuzujte me

merope
22. dub 2024

Doporučuji si najít psychologa / psychoterapii a nějak to řešit. Zvláště pokud nemáš zatím děti - naučíš se techniky, co s tím do budoucna. Já teď řešila pořád vysoký tlak, tlaky na hrudi, ráno až zvracení. No a když jsem získala podezření, že to je ze stresu a trošku na tom zapracovala, tak najednou ukázkový Holtr (monitoring tlaku). Prostě fakt stres. Ale mám za sebou před těhotenstvím psychoterapii, takže ty techniky umím, jen jsem na ně jaksi "neměla čas" pro samé lítání kolem dítěte a práce. Držím palce.

crejzy
22. dub 2024

Já mám s psychikou taky problémy a zároveň jsem trpěla na knedlik v krku, ale od začátku jsem odmítala že tohle mi dělá úzkost. Někdy jsem myslela ze se udusim, nejhorší to bylo v těhotenství a pak se ukázalo ze to je štítná žláza. Nechala bych si ji překontrolovat víc než jen nabrat zakladni TSH.

suetpag
autor
22. dub 2024

@crejzy na stitnou zlazu beru prasky

anezzzka36
23. dub 2024

Já jsem největší stressman ze všech, takže vím úplně, o čem mluvíš. Každopádně, návštěva psychologa není žádná ostuda, mně pár sezení s ním neskutečně pomohlo.

crejzy
23. dub 2024

@suetpag pak jdete za endokrinologii. Ať zkontroluje zda to mate dobře nastavané a udělá sono.