Klíště. Může to být borelióza?

michajla1
1. črc 2024

Zdravím včera v neděli 30.6. Okolo 18h jsem si seškrábla z nohy co mě tam svědělo, pak jsem si všimla že to bylo klíště. Od tý doby to hrozně štípe a svědí.
Dnes je pondělí 1.7. A mám to hrozně nateklé, horké a svědí to.
Vypadá to nějak takhle.
1.Fotka v botech ráno v 8h
2.fotka otok
3.fotka v 11h
Na to aby se mi projevila tak rychle borelioza je brzy že? Není to ještě ani 24hodin
Spíš to bude alergická reakce na kousnutí, co myslíte? Mám plašit?
Měla jsem kliste tak po 20ti letech. Mám z toho docela respekt😞 poraďte prosím.

dyechampion
1. črc 2024

do nemocnice.

michajla1
autor
1. črc 2024

@dyechampion jej tak to mě moc neuklidnilo😞 myslíte jo že je reálný takhle rychlý postup?😏

evellin123
1. črc 2024

@michajla1 ne do nemocnice určitě nejezdit ,já to řešila před 14 dny,přesně zatím alergická reakce mazat fenistilem,když po 14 dnech bude stále flek na ruce jít k doktorce dá žádanku na krev

evellin123
1. črc 2024

@michajla1 bolerioza se projeví nejdřív po 14 dnech dřív šance není , popřípadě poslat fotku svému praktickému lékaři .

barulina
1. črc 2024

@michajla1 u Borelky je prvotní příznak flek. Ten se ne vždy objeví, nebo může vyskočit jinde na těle. V krvi ještě nic mít nebudeš, nicméně tohle je exantém jak vysity, tak šup pro atb

barulina
1. črc 2024

@evellin123 jenže tohle cos řešila ty není boreliovy flek. Zakladatelky ano

evellin123
1. črc 2024

@barulina no takhle nejlepší je to řešit s lékařem ,proto jsem psala ať pošle fotku praktickému lékaři a nebo tam dojít osobně do nemocnice bych nejezdila ,nejdřív řešit s praktickým lekarem

barulina
1. črc 2024

@evellin123 jo to určite, stačí praktik. A zakladatelkou, nenech se odbit. Vím o čem mluvím, borelku mám už od e. 2012

alianan
1. črc 2024

Přesně toto se mi dělá po těle a jeden lékař tvrdí, že jasná borelioza, druhý tvrdí, že ani náhodou, boreliozový flek vypadá jinak.
Jeden test pozitivní, druhý negativní.
Jeden lékař dal ATB, druhý poslal na kožní.
Tak si vyber.
Já už to řeším asi 6 měsíců a zatím jsem nic nevyřešila.

Ale hmyz přenáší i jiné infekce než je borelioza a při jakémkoli podivném fleku se nemá na nic čekat a nasadit ATB.

michajla1
autor
1. črc 2024

@barulina zítra ráno zajedu k lékaři, každopádně asi není úplně v pořádku že je to horké a že je to i tak nateklé že? 😏

1pomnenka
1. črc 2024

U mne takhle vypadá reakce na štípnutí ovádem.

l_
1. črc 2024

@barulina ja mam takovouhle reakci na stipnuti bezne 🤔 je to tim otokem, ze je ruzne zmapovane..

misha31
1. črc 2024

Toto letos u me, borelka po klisteti. Flek se zacal delat po 3 tydnech.
To tve jen reakce na previta. Urcite bych s tim nikam zatim nechodila, neni to zjistitelne ani z krve takhle brzy

michajla1
autor
1. črc 2024

@misha31 dooobře tak ještě vydržím

zmrzlinka
1. črc 2024

To je podle mne reakce na štipanec + možná se to začíná zanicovat.Dej si na to nějakou dezinfekci nejlépe Betadine.

barulina
1. črc 2024

Taky jsem držela a říkala že je to pouze reakce. Teď po 12 letech už mi nezabírají atb, mám zdravím potíže a jediný de, který se tím pořádně zabývá je pan Klubal. A není teda levný. Bavíme se o desetitisících. Ikdyz já bych k němu stejně nemohla, ATB mi dělají vesměs všechna špatně

alianan
1. črc 2024

@michajla1 Nečekej, zajdi si k doktorovi nebo alespoň pošli fotku.
Hmyz nepřenáší pouze boreliozu a jak píšu, na každý podezřelý štípanec se dávají ATB, informace i infekčního i od praktika, když se v tomto případě něco zanedbá, je to velký průšvih.

cilkat
1. črc 2024

Mě to nepřijde jako borelioza, ale jako zánět - buď opravdu alergická reakce na kousnutí, nebo třeba zůstala část klíštěte v ráně ... ale... za zánět taky antibiotika, že.

enoli
1. črc 2024

@michajla1 po bohatých zkušenostech se synem - alergická reakce. Ráno zajdi za dr., myslím, že dostaneš prednison nebo medrol a kortikoidovou mast. Synovi se takhle projeví i blbe stipnuti od kamarádky. Už máme i pohotovostne do zásoby fortecortin 4mg a tu masticku v lékárně.

aneta15
1. črc 2024

@michajla1 šla bych ihned, píšu Ti to jako chronická pacientka s boreliózou. Za mě na antibiotika

teenyel
2. črc 2024

Presne toto resila cca 3 tydny zpet kamaradka. Flek, natekle, jeste ji v tom mravencilo, tak sla hned k doktorce a vyfasovala okamzite na 2 tydny hodne silna antibiotika.

barulina
2. črc 2024

@aneta15 přesně, pak už bude vše marne

michajla1
autor
2. črc 2024

@barulina dostala jsem antibiotika, doktor říkal že to vypadá na boreliozu.

barulina
2. črc 2024

@michajla1 bus ráda, můj Dr mi dal višňák a já mladá, blbá odešla spokojená. Teď jsem stará a trpím. Ber probiotika. Bude to ok

michajla1
autor
2. črc 2024

@aneta15 dostala jsem atb 😏