Ahoj holky, před rokem jsem si v dekoltu nechala chirurgicky odstranit tři znaménka. Kupodivu z toho největšího znaménka je jizva velmi pěkná, ale ty dvě ostatní jsou hrozné - vytvořily se mi keloidní jizvy. Tlakové masáže ani různé mastičky nepomohly. Laseru taky nevěřím. Máte někdo doporučení, jak docílit ,,hezčí,, jizvy než keloidu? Plastická chirurgie, kortikoidy, kryoterapie...?
Díky za tip. Jak moc se jizva po tom zlepšila a za jak dlouho?
lipobase repair, měla jsem mega jizvu po odstranění štítné žlázy a tohle pomohlo. a čas...
Cca půl roku.
Ahoj, zašla bych co nejdříve k lékaři - čím dřív se tohle začne řešit, tím líp. Bohužel se keloidy rády tvoří hlavně v horní části těla a bohužel s nimi nejde nic moc dělat. Já mám jizvu po očkování, kterou bohužel v dětství nikdo neřešil, takže asi v mých 16 letech jsem se pro řešení rozhodla sama - po 10 letech. Contraktubex pomáhá na změkčení a zbělání ale jen po dobu mazání, jak přestaneš, jde to zpátky (aspoň já mám takovou zkušenost). Injekce kortikoidů mám taky za sebou (mám jizvu velkou, takže mi do ní dávali vždy 4 injekce, a to na myslím třech sezeních), přestalo mi v jizvě píchat a taky se trochu změkčila a zesvětlala. Rozhodně se ale nezmenšila po ničem. Obvoďák mě pak varoval, že ty injekce nejsou moc vhodný, tkáň pod jizvou může atrofovat. Skončila jsem s tím, že se s tím nedá nic dělat, cokoliv co zkusím to stejně neodstraní, takže už to neřeším...
Contractubex mastička