Dobre rano, moc prosim o radu, v patek me bolela hlava a telo, antigen negativni, dnes uz ale pozitivni, pres vikend uz sem jen byla takova prastena palici, ale uz nic vyrazneho. Objednat na PCR slo az na 7.2., zadne priznaky ted uz nemam, muze uz ten test byt negativni? Ptam se proto ze mam jit 11.2. na prvotrimestralni screening. Dekuju!
Já pozitivní od 17.1
25 Jsem měla též jít na první utz a chtěli negativní pcr. Bohužel, stále po týdnu pozitivní
Joo zadanku bych rada, ale doktorka proste nezveda telefony, nelze se tam dovolat. A ze uz to zkousim safra dlouho.
Riesila som nieco podobne, kontrola na gyn vychadzala v 11. den od pozitivneho PCR. Len som kaslala. Prakticka lekarka neodporucala PCR po karantene, pretoze moze zachytit aj mrtvy virus. Podstatne pre ukoncenie karanteny bolo pre nu skoncenie priznakov. Inak dalej uz mi na screeningy a vysetrenia staci potvrdenie o prekonani (nabehlo mi v 5. den karanteny).
Zavolej lékaři o žádanku, to by ses měla na to PCR dostat dřív. A jinak ano, test může být negativní (ale také i pozitivní). Na druhou stranu je otázkou jeho smysluplnost, protože někomu PCR zůstávají pozitivní i pár měsíců (PCR detekuje i mrtvý dávno neinfekční vir).
Jako těhotná jsi navíc v rizikové skupině, tak by bylo fajn tě trošku víc sledovat, pokud to je covid. Takže zavolej obvoďákovi a poptej se.