Kaz na horní dvojce schovaný pod ďásní. Má někdo zkušenost?

priefi
17. říj 2019

V lete jsem si vsimla, ze se mi nejak nadzvedla dasen mezi horni 1 a 2, pobolovalo to, ale po nejake dobe prestalo. Kdyz jsem si tehda cistila mezizubni prostor niti, mela jsem pocit, ze tam neco vidim. Pak byl klid. Ted opet bolava dasen a cerna skvrna pod ni, vypada to na kaz (diru). Za tyden jdu k zubari, ale rada bych vedela, co me ceka a nemine. Zubare se bojim jak cert krize, takze psychicka priprava na to, co se bude zase dit, je pro me nutnost. Predem vsem moc dekuji za zkusenosti

konidana
17. říj 2019

@priefi tak nejspíš klasicky vyvrtá a dá bílou plombu

astyna88
17. říj 2019

Vzdy cerna skvrna nemusi byt kaz. To zjisti az po rentgenu. To jen na uklidneni,taky to delava pigment z jidla. Al tipla bych to na zanet dasne,takze poradne cistit, zajet az pod uvolnenou a vacek vycistit. Ona se casem prichyti zpet. Zubare se neboj....

priefi
autor
17. říj 2019

@astyna88 ha... ten muj zubar na rtg kasle. Ted na nej chci tlacit, aby mi rtg udelal, aby se naslo zkryte kazy. Pred nedavnem jsem prisla o horni 7, skryty kaz... ktery se totalne rozjel... a o 6 byl boj. Pry hormony a vysosavani zivin behem tehu a kojeni... no a ted to pokracuje (stale kojim)... mam obavy, ze to kaz je, mam pocit, ze vidim primo prohruben. No uvidime, co mi za tyden povi. Minule jsem sla s total bolesti, na kterou nic nezabiralo, jen vyplachy na 5 min a nanovo bolest, vubec jsem nespala (bez prehanky), ale ze mi ten zub vytehne... ted neco citim... v noci i obcas skubnuti, tak mam strach, at neni chytnuty nerv... nechci dalsi mrtvilu v puse... ale to by bolelo jinak... ale kdyz pises o rtg, tak v ramci prevence, to se dela zub po zubu, anebo se posila na klasicky rtg dutiny ustni?
@konidana me by spis zajimalo, jak s dasnem, kdyz to je pod nim skryte

konidana
17. říj 2019

@priefi preventivní rentgen všech zubů mi dělají cca co 2 roky, v případě nějakých nejasností mají malý rentgen přímo v ordinaci - ten veme tak 4 zuby vedle sebe.
S dásní nevím, asi ji odchlípnou aby se pod ní dostali? záleží jak moc to je pod nebo na kraji..

astyna88
17. říj 2019

Me dela zubajda jednou za pul roku pri nalezu,jinak jednou za rok. Bez toho je to jen hadani jak z krist koule. Taky moje detska na to kaslala a pritom si to vykazovala...

priefi
autor
18. říj 2019

@astyna88 a to je klasicky rtg dutiny ustni? Anebo ten maly? To me asi posle do nemocnice na rtg, on ma jen ten, co vezme detailne 1 zub a 2 kolem nej trochu