Dobrý den, chtěla bych se poradit. Mám praktického lékaře, který bere jen na objednání.. jsem objednána na příští úterý, ale různě po těle mi vyskákaly uzliny a bolí mě dost břicho. V pondělí nastupuji do práce. Tudíž k lékaři pro jistotu chci jít už dnes, nemohla jsem ani spat, jak jsem ve stresu. Pro sestřičku ale uzliny nejsou akutní a mám počkat. Už se cítím úplně zle když tam jdu. Co byste řekli na mem místě? Mám i stres z toho, co jí vůbec říct, jakože tam jdu na “akutní”..
Zavolejte, že jdete akutně, sestře nic nevysvětlujte, nemá přece co rozhodovat. Říct ji můžete vlastně cokoli, jen se snažte opravdu dostat k lékaři. Telefon přímo na lékaře nemáte?
@evculinda přemýšlím, jestli volat nebo tam rovnou jít a počkat kdyžtak. Na lékaře nemám tel.
Myslím, že máte docela pádný důvod jít k lékaři, takže bych se normálně sebrala a šla. Není to jen nějaký rozmar, jednoznačně potřebujete vyšetření. Pokud se tak bojíte, tak si zkuste zavolat sestřičce, vždyť o nic nejde, řeknete, co je ve věci a uvidíte.
Normálně bych šla a pokud by sestra začala remcat, jednoduše bych jí řekla, že s ní se bavit nehodlám.
Rovnou běžte
sednout do auta a jet, necekat, nevolat.Vzit te musi
Děkuji moc za uklidnění. Už sedím v čekárně, nedala jsem se a kupodivu, když jsem nastoupila jako první, tak byla i celkem zaskočená a vzala mě bez řečí
at vse dobre dopadne🍀
Pak napiš, jak jsi dopadla 🍀
u nas se takychodi na objednani ale pokudjsem akt tak jdu bez objednani. Kyz je to bble ttak to akut je
Já tohle nechápu, chápu, že za covidu se rozšířilo to, nechodťe k dr. bez předchozího objednání, ať se nekumulují v čekárně nemocní pacienti. ale na objednání v jiný den můžeš jít k odbornému lékaři na podrovnější vyšetření (např. se žádanou), co není akutka. Přece pokud náhle onemocním a např. potřebuji napsat neschopenku, tak přece k dr. nepůjdu až za tři dny, aby mě viděl zhdnotil, co mi je. Neschopenku potřebuji HNED, Angína např. taky je dobré začít léčit co nejdříve, ne až se to rozleze a může to dopadnout blbě...vyskákané uzliny znamenají, že je v těle nějaký velký zánět nejspíš a je potřeba to řešit. Naše pediatra taky bere po předch. zavolání, ale objedná tě na určitý čas v ten daný den. Tak ať dobře pochodíš.
To je dobře, že jsi jela.
@ninive211 Manžela takhle sprdla sestra jak to, že není objednaný. Objednaný nebyl, protože mu neřekli, že zavedli objednávkový systém.
Ono je to na jednu stranu fajn, že když jsem objednaná, tak tam asi nebudu trčet 3 hodiny s dalšíma chrchlajícími lidmi, ale je to trochu stresující, že když já budu mít pocit, že je to akutní, ale sestra vyhodnotí, že úplně není, že mám přijít za dva dny. Každopádně manžel, když měl akutní problém, tak dostal vždy termín ten den. Já jsem ještě nic neřešila akutního s tímhle dr.
Tady bych řekla, že to akutní bylo a bylo dobře, že paní jela.
u nas je sestra taky takhle "aktivni"... kolikrat ordinuje a vyhodnocuje zdravotni stav po telefonu za doktorku 🤷
@ninive211 přesně, mně tohle hlava teda taky absolutně nebere, jak může praktik tohle praktikovat.
Normálně bych tam šla, žádný volání, ale hned ráno ještě s předstihem než začnou ordinační hodiny bych si tam sedla a dožadovala se vyšetření a pokud by měla sestra nebo doktor řeči, tak bych se na férovku zeptala, jak to máš teda řešit, když máš akutní problém a potřebuješ to řešit hned-léky, neschopenka, atd.
@ninive211 tak neschopenka jde vystavit tri dny zpetne. Ono stejne je vzdy lepsi aspon den dva pockat, aby se nemoc projevila zcela, případně zkusit par dni samolecby.
Jako praktik objednavam kazdou rymu, kdo prijde bez objednani, tak si proste v cekarne posedí i 3, 4 hodiny. Vzdy je lepsi zavolat a prijit na konkretni cas. A je mi jedno jestli přišel pul hodiny pred ordinaci, proste prvni beru ty co se objednali. A ano, pro akutní mam v rez systemu 2h denne a terminy jsou jeste na týž, max druhy den.
Ještě dodám, že lékaře menit nechci, je super, ale sestra má vždy problém vzít..