Jsou Ospamox 1000 mg antibiotika bezpečná pro člověka?

nikis97
12. pro 2023

Ahojky všem, dnes jsem byla u paní doktorky a dala mi léky Ospamox antibiotika kdo to prosím užívá? A je to bezpečné pro člověka?

klokanka31
12. pro 2023

@nikis97 Když ti to dala doktorka tak by to mělo být bezpečné ne? 😃

evaviki
12. pro 2023

ano, je to bezpecne. Uziva ten, kdo je nemocny a potrebuje zrovna tyto atb.

zmrzlinka
12. pro 2023

Proč se nelečis sama a otravuješ lékaře,když mu nedůvěřuješ?Všechny léky v ČR musí projít kontrolou.Takže bezpečné jsou.

mimi1004
12. pro 2023

Ne, doktoři úmyslně předepisují lidem nebezpečné léky 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

hanka_12345
12. pro 2023

@nikis97 ne neni to bezpecny pro cloveka..jen pro psy. Tva dotorka te chce zabít......
Po celovecerni diskuzi na tema jaky rozmer peřiny pro decko ktery se nevleze uz pod tu pro mimina, jsem myslela ze uz jsem videla vse... no tohle to mozna zas prekonalo...
A ten kdo to uziva ti uz neodpovi..uz neni mezi námi

drep
12. pro 2023

@nikis97 ne, určitě ne. Honem bych to probrala třeba s Péťou rédovou nebo nějakým jiným odborníkem a hlavně bych to sdýlela než to smažou!!!

terkasss
12. pro 2023

@nikis97 neni. 100% neni. Misto antibiotik bych se svlikla donaha a 50x obehla namesti proti smeru hodinovych rucicek a u toho se mrskala rozkvetlyma jablonovyma vetvickama. To urcite zabere. Aspon se zamestnas a nebudes mit cas otravovat u doktoru...

klokanka31
12. pro 2023

@nikis97 Na druhou stranu tě ale chápu.. Loni naše fenka dostala tyhle antibiotika, a já krátce poté taky. Když mi doktorka řekla název tak moje první bylo "Ale to jsou psí antibiotika ne?" 😃 Ale opravdu to je i pro lidi...

betelgeuzz
12. pro 2023

@klokanka31 tak psi se na běžné nemoci léčí lidskými léky. Náš pes měl léky na srdce, co berou lidi, akorát pro psa jsou o dost mastnější 🙂 ATB se taky používají lidské.

klokanka31
12. pro 2023

@betelgeuzz To já právě nevěděla, myslela jsem si že psi mají svoje speciální 😃

lachipie
12. pro 2023

Taky jsem je brala a zatím žiju 😀. Nebo máš pocit, že doktoři úmyslně předepisují léky nebezpečné pro člověka? 😀

kafr
12. pro 2023

@drep nedělej si z autorky srandu a napiš pravdu:
Je to bezpečné, ale pouze, pokud při užívání budeš mít na hlavě aluminiovou pokrývku a zapíjet ideálně savem kvůli dezinfekci!!!
Jo a ještě na netu zkouknout pohádku "O hloupé havířce" tam je super léčebné livancové těsto 👍

veroniquecz
12. pro 2023
petramana
12. pro 2023

ja se nedabno delila s nasim psem o ATB amoksiklav - pes mel osklivou hnisajici ranu a ja mocak 😂

lenickakl
13. pro 2023

Proč jsi to na zdi smazala a ptas se znova tady? 🤔🤣

maxulekapcule
13. pro 2023

@petramana já jsem to brala i s kravama, aby nám to nebylo líto, všichni do jedné zánět vemene 🤣

veroniquecz
13. pro 2023

@maxulekapcule 😂😂😂 tos zabila 😂😂😂

mamikry
13. pro 2023

@nikis97 Ospamox je v podstate penicilin, ten cloveku opravdu nebezpecny neni, pokud na nej nemate zrovna alergii. Nebezpecne je ho nebrat, pokud mate bakterialni infekci, nebo nabeh na ni.

jijulka
13. pro 2023

@mamikry co je prosim “náběh na infekci”?

jijulka
13. pro 2023

@lachipie ano, to delame, protoze potřebujeme vydělávat a zdravej pacient nam nic nevydělá, tak si je musíme prubezne priotravovat lekama 🙈

maxulekapcule
14. pro 2023
mamikry
Autor odpověď smazal
Zobraz
lachipie
14. pro 2023

@jijulka No jistě, vždyť zdravý člověk je jen špatně vyšetřený pacient 😀.

drep
14. pro 2023

@mamikry tak možná to někde někdo dělá a je to špatně. Muck

mamikry
14. pro 2023

@jijulka Tím je , prosím, myšleno, že máte nepěknou virovou věc, a dají vám atb, aby na ni nenasedla ještě ta bakteriální.

mamikry
14. pro 2023

@drep joo, to už já jako laik bohužel posoudit nemůžu, jen předávám, jak mám za ta léta nakoupeno od pediatra. Ale sdělení mělo být, že zakladatelku Ospamox patrně nezabije.

jijulka
14. pro 2023

@mamikry to je ale paradni blbost

hanka_12345
14. pro 2023

hm,nejak se odpojila 😅