Jsem zoufalá - osmička zub. Prošel si někdo také takovým peklem?

emfu
16. říj 2024

Dobrý den, posledni možnost jak alespoň udržet psychické zdraví po týdnu neskutečně silné bolesti osmičky.
Od minulé středy ježdění k zubaři se silnou bolestí nevyklubané ( jen hrot ) osmičky v pravo dole -zaveden dren.
O víkendu teplota 37,5 bolest taková, že jsem chtěla v noci skočit s okna. (Nimesil, tramal, obáč, prasky na spani) NIC!!
Odjezd na pohotovost, vyměnit dren a nasadit antibiotika. Čekám, beru léky 2-3 dny bez zlepšení, bolest se stupňuje ted už bolesti brečím.
Pondělí 15:30 opět ke svému zubaři, rentgen zub tlačí nerv. Musí ven.
Takze mi ho vyřezali, dali podložku 5 stehu dnes je to třetí den, jsem pod praskama, které mi absolutně nepomáhají, spim 2 hodiny v noci.
No proste šílené😔 i pres silne leky a atb. Dnes jsem v 7 byla na kontrole, zub znovu proštourat kvůli zátce a jedeme dál.
Prošel si někdo taky takovým peklem? A kdy to skončí? Nemůže se neco zanedbat? Dnes znovu dělaný RTG a nic neobvyklého.
Uz mam 2 terminy, pryc musí vsechny zbylé (3) osmičky.

boruvkovykoblizek
16. říj 2024

@emfu je mi to líto. Prošla jsem si stejným peklem. Tehotna.. takže žádné prášky kromě paralenu a ibalginu jsem nemohla. Myslela jsem, že je to můj konec. Po týdnu trápení, zub šel ven. Nakonec museli vzít i jednu sedmičku. Zbyly mi jenom dvě spodní osmičky, které nikde nastesti netlačí.. tak jen doufám, že už bude klid.

te_reza
16. říj 2024

Zkus si tam potupat hřebíčkový olej do té rány, ale abys to nerozrýpala.

levandule_k
16. říj 2024

To je fakt peklo, co prožíváš.

RTG zubař dělal, atb máš, léky na bolest máš, tedy z mého laického pohledu nic nezanedbal.

Možná bych se zubaře zeptala, jestli je takto šílená bolest normální a jestli se mi nerozjel zánět trojklanného nervu.

Jestli tě to malinko uklidní, každá extrakce osmička nemusí způsobit tak šílenou bolest. Nechala jsem si loni vyndat dvě osmičky, obě úplně v kosti, nebyly ani kousíček vylezlé, ale neměla jsem tam rozjetý zánět. Jedna byla venku za půl hoďky, druhá trvala přes 2 hodiny. Byla poměrně velká, hluboko a blízko nervu. (Netlačila na něj, ale mohlo dojít k poškození, takže si dr. dělal ještě CT zubu ať má přesnější obraz.) Léky na bolest zabíraly dobře, atb jsem měla také.

magola
16. říj 2024

Absolutně vím, co momentálně prožíváš. Je to hrozný a ty bolesti jsou někdy fakt neskutečný, sama jsem si tím prošla, a to jsem byla celou dobu jen na pilulkách. Jinak se to vyřešit prostě nedalo, nepomáhalo nic. Jen to jednoduše celé trpělivě přečkat.

lentilkah
17. říj 2024

Po trhani 8 me to bolelo jeste tyden- z toho 3 dny fakt hnusne, prasky pomahaly jen castecne a na chvili. Uz by se to mohlo zacit lepsit.

levandule_k
22. říj 2024

Ahoj, co zub? Je to lepší, nebo pořád prožíváš pekelná muka?

teryem
22. říj 2024

No po extrakci to peklo bylo, ale naštěstí mě nikdo netyral pred tím.. jako nechápu dreny a prodlužování před tím.. proč ti ho nevytrhli hned jako?? Než sis to tam celý rozdrazdila? Hlavně sis nemusela tím pred tim projít.. když mě chytla osmička kdykoliv, nejpozději druhý den jsem šla na trhání... Já si sice vždycky uzila tu rekonvalescenci pak ( krom horních, ty jsou lepší) , ale aspoň mě nikdo netrápil před tím... Leduj, odpočívej, nepredklanet.. teď už musíš jen počkat, než se to zlepší...to místo ti tam pěkně dojebali, takže teď se to bude o to dýl léčit.. pevné nervy