Jít k praktické doktorce nebo zubaři?

kikus16
19. pro 2016

Mam asi hloupy dotaz, ale ve ctvrtek me zacalo bolet v krku a myslela jsem ze mam anginu, vydala jsem se k prakticke, ale ta tam kvuli nemoci neni, a zastup bere jen akutni stavy.Tak jsem si koupila coldrex, ale do dneska nepomohl, vubec zadna uleva, tak jsem zacala zjistovat co to muze byt. Roste mi osmicka zub a nasla jsem ze u toho byva bolest v krku, usi a hlavy (vsechny priznaky mam, nemuzu poradne polykat a otevirat pusu), ale dasen nateklou nemam..mam tedy volat zubarce nebo zastupujici prakticke doktorce? Zavolala bych zubarce ale nechci aby rekla ze k ni jdu s anginou, jestli ji mam. Dekuji

caverina
19. pro 2016

@kikus16 sla bych nejdrive k prakticke......

barasrotyrova
19. pro 2016

Ahoj, nebo muzes rovnou na ORL. Tam ti reknou jestli je to "moribundus" 🙂 nebo zuby. A na ORL nepotrebujes doporuceni.

anina32
20. pro 2016

Pokud by to byla angína tak by coldrex vážně nezabral, ale poznala by si to podle vysoké teploty, máš horečku? Jinak určitě ta zastupující obvoďačka, mrkne do krku bude mít jasno. Spíš mě mate že by si s angínou vydržela od čtvrtka, já na ně trpím už jsem s tím byla několikrát i na pohotovosti, protože prostě nešlo vydržet do rána, naposledy jsem málem zkolabovala právě u zastupujícího obvoďáka v plný čekárně, musela jsem poprosit sestřičku o vodu... A to něco vydržím, jsem magor co nejde na neschopenku ani s chřipkou, ale při angíně prostě chcípám a potřebuju okamžitě antibiotika.

kikus16
autor
20. pro 2016

@anina32 horecku nemam jen me hrozne boli hlava. Byla jsem u dr, na anginu to pry nevypada, delala stery, napsala mi tablety na otok krku a pastilky drill na bolest krku, na to, ze me boli usi nic. A v patek si mam zavolat na vysledky. Tak jen doufam ze me to prejde do vanoc...

kakackovalenka
20. pro 2016

Na podzim jsem mela anginu,doktorka mi dala antibiotika na 7dni,vypadalo to,ze zabraly,ale asi 2 dny po dobrani prasku me krk zase zacal bolet a k tomu me hrozne pichalo v uchu pri kazdem polknuti.Sla jsem znovu k doktorce a když koukla do krku,tak zjistila,ze tam mam afty,dala mi na to nejakou ústní vodu,ktera do druhého dne zabrala a bylo po bolesti