Je tu prosím někdo, kdo se vyzná ve výsledcích krve?

18. lis 2024

Prosím dokážete mi někdo vyčíst a vysvětlit výsledky krve? V roce 2019 bylo vše negativní, teď je to změněno, ale v normě. Vysvětlíte prosím?

vlasta1981
18. lis 2024

Nejde zvětšit

autor
18. lis 2024

@vlasta1981 můžu poslat do zprávy celou zprávu v normálním formátu

drep
18. lis 2024

Doporučuji se domluvit s lékařem, který to vyšetření indikoval. Jsem doktor, ale tohle už není nic všeobecného a interpretovat bych to neuměla

ireniq
18. lis 2024

Vysledkum rozhodne nerozumim, ale pisou tam, ze doslo ke zmene metody, jednotek a referencnich mezí u nekterych vyšetření...

autor
18. lis 2024

@drep je to zpráva z hematologie. Hematoložka na to napsala, že překontrolujeme při další návštěvě tzn za půl roku. Testy jsou na antifosfolipidove protilátky. Jak jsem psala, v roce 2019 negativní, tentokrát zvýšené, ač v normě. Zajímá mě, co to vůbec ty antifosfolipidove protilátky v souvislosti s otěhotněním jsou

vlasta1981
18. lis 2024

Jedná se o poruchu mechanismů srážlivosti krve ne zcela jasného mechanizmu. Může se podílet i infekce u geneticky disponovaných jedinců. Nejčastějšími projevy choroby jehluboká žilní trombóza, plicní embolie, gynekologické problémy ( hlavně ztráta plodu), cévní mozková příhoda, trombocytopenie, anemie.

autor
18. lis 2024

@vlasta1981 děkuji moc, kvůli těm gynekologickym problémům se to řešilo