Ahoj holky, je tu někdo po operaci křečových žil, klasickým způsobem?
,,,tak běžte co nejdříve, nebude vás to potom tolik bolet a rychleji se to bude hojit 🙂 já jsem 11 dni po operaci a jsem samá modřina a otok 😒
Mňa by celkom zaujímali alternatívy...laser a radiofrekvencia?...priebeh a rekonvalescencia a čo potom?...neobjavia sa znovu?...ja idem za dva týždne na konzultáciu ☹
Taky mě to zajímá, já se teda ještě nejdřív pokouším otěhotnět, tak až nějak potom. Ale doktor jen říkal, že by to chtělo operaci, ale vlastně mi k ní vůbec nic neřekl, tak si asi pak budu hledat i někoho jiného.
Já už jednou kdysi měla i termín - jen mi jaksi k tomu neřekl vůbec nic, ani jak to je a tak (ještě horší doktor, tam už nejsem) a nějak jsem se na něco přeptávala a tak mi necelý týden před sestra řekla, že hlavně ať nezapomenu na někoho, kdo mě odveze. V té době jsem byla sama a jaksi jsem si nemohla ani dovolit neschopenku - tak jsem se trošku poptala, jak že to jako myslí? Protože to byla první návštěva a hned hrrr hrrr jo, to chce odoperovat, tak kdy přijdete, jasně, dobře, další. WWW ještě v ČR nefungoval (devadesátá léta), informací pomálu.
Od toho jsem si trošku zjišťovala, ale zjištění je, že závisí na konkrétně těch vašich žílách a mám pocit, že většina doktorů se s pacienty v podstatě nechce vybavovat, že by jim něco o tom řekla. Takže to vypadá, že v budoucnu holt vyrazím na nějakou soukromou kliniku na konzultaci, co se tedy vše dá dělat (a za kolik) - protože stejně pojišťovny hradí snad jenom klasiku (ač po ní je pracovní neschopnost, delší rekonvalescence a všechno, kdyby aspoň přispívaly na jiné metody, ale to ne - buď si zaplať celé nebo ber to, co nabízíme ☹ ).
pmarcela ano 🙂 zajímalo by mě, jestli se ti pak udělali takove tvrde otoky v místě kde vedla žíla? nevím jestli je to norm.nebo ne :D
petma112 Ty jo, to přeci není norm, to vyndat jen tak 😒 bych toho doktora asi poslala do ....
A byli jste na tom někdo třeba opakovaně? Mě by to čekalo poprvy... ale za pár let se to udělá zase... tak co s tím nechat to být? Mě by to Teda čekalo poprvy ale mám dost strach, mám na lýtkách jeden provaz vedle druhého s boulickama a místa na se to už vlní..? To vše se stalo za poslední dva měsíce prosím. HA nevěru, jsem stihla... nechápu to co se mi to s téma nohama děje tak rychle! Nestalo se vám to někomu? Během velice krátké doby nohy sama žila pritom žijí pořád stejně...
@sladas Není to normální, to máš pravdu, ale ten, co mu to vytahoval, je celkem kapacita, co se cév týče, takže věděl, co dělá a bylo to raz dva.. Sice bolest prý hrozná, ale ta chvilička se dala vydržet.. A bylo to právě z toho důvodu, co píšeš níž.. Měl tam tvrdou grču, která na pohmat nebolela, ale právě ani necítil, že se toho vůbec dotýká.. Jak kdyby to bylo mrtvé.. Tak mu to doktor nařízl - bylo tam spousta hnisu a když tam štrachal, našel tu nevyndanou žílu.. A pak měl ještě jedno místo zatvrdlé, ale to doktor naznal, že se vstřebá.. A měl pravdu.. Už to tam nemá..
@klia Přítel byl objednaný na laser, ale když ho chirurg viděl, řekl mu, že už to má v takovém stadiu, že bohužel by to laserem nezvládli, že tím laserem se dají odstranit jakoby větší metličky, ale ne velké křečáky.. Jsem ráda za takové férové jednání.. Dát 15000 za jednu nohu a bez efektu, by mě asi vezli 🙂
@sladas Právě že jde o to, že se to prý pak stejně vrací. Tak proto se to doporučuje dělat až po otěhotnění (aspoň to jsem řešila s obvoďačkou ještě než mi utekla do důchodu, doktor se tváří tak nějak jako "chtělo by operovat, je to na vás, kdy řeknete, že jo" ale v podstatě nic víc mi k tomu ani neřekl - ale průchodnost mám dobrou).
Mě zase od operace zrazovali, že určitě až po dětech. Prý jsou v nohách dva žilní systémy (teď doufám, že to převyprávím jakž takž odpovídajícím způsobem a moc nezkomolím, nejsem doktor, nevyznám se v tom), a když se z jednoho něco vyoperuje, převezme tu jeho funkci na sebe ten druhý zbývající. Takže když se to pak eventuálně vrátí, je to horší o to, že už ty operativní zásahy nemůžou být tak radikální. Proto prý je lepší až po těhotenstvích a porodech, kdy už riziko dalšího zhoršování není tak velké. Ale jak je vidět, tak zřejmě co doktor, to názor. Tlumočím jen, co bylo řečeno mně...
Také se přidávám, všichni také říkali že až po dětech. Přijde mi to i rozumné, tělo dostává nejvíc na frak právě v těhotenství... ale řekla bych, že stejně do 5 let to mají všichni zpět a většinou ještě v horším stavu... já jsem teď začala chodit s kompresníma punčochy třídy 2 a nepřeju to nikomu. Zlatý časy bez punčoch!! Večer to vzteklá strhavam a na rano se vůbec netěším, pac přijde víte co-oblikani punčoch 😖 . Děsný fakt. Navíc od té doby, co punčochy nosím mi vylezly ještě další a další, tak nevím. Jsem zvědavá, jak s tím zvladnu léto. Na druhou stranu... přes punčochy aspoň ty nohy nevidím, jinak jsou sama žila, pěkná depka. Nosite to někdo i teď, když je teplo nebo to sundavate a děj se vůle boží? Moje maminka třeba punčochy nenosila nikdy. Má po 6 dětech, na jedné noze jedná žila, sice je fakt velika nohu má stále oteklou, ale ta žila je jen jedna. Problémy s tím asi nikdy neměla nějaký vážnější. Tim pádem těžko říct s účinkem punčoch...
Jo, ještě bych dodala, že mamka na operaci jednou byla (v 50 letech) a asi jí nějak narusili odtok lymfy... tu nohu má o několik cm silnější než druhou a už se to nedá upravit. Ještě to má dole u kotníků úplně necitlivy, to také po této operaci. Takže pokud by se vám neco nezdálo mazte k doktr. Mamka nešla hned a už to nešlo navrátit zpět. Jinak já jdu teď ve středu, tak jsem zvědavá. Nejvíc se asi bojím, že za dva roky to bude zpět a ještě horší. Babička měla z tohoto bercaky už ve 40 😐
No jako mě to vytáčí fakt šíleně a asi mám i špatnou velikost, pac když nohu ohnu skřipne se to v koleni, tím pádem nějaky turecký sed něco cupnout si neexistuje. Kupovala jsem je právě poprvé, tak o tom moc nevím. Příště už si na to dám pozor. Beru k tomu ještě detralex, ale krz to, žese mi v jedné žíle udělal povrchový zánět. Jinak Teda brání prášku se mi dost příčí, je mi 26 a cpat to dalších 40 let do sebe se mi moc nechce. A jak říkám, mamka punčochy nikdy nenosila a nohu Teda nemá pěknou. Ale říkala právě že to na sobě nesnesla, tak to zahodila a nazdar 🙂 🙂. Kompresivní punčochy se nosí až od minulého století, do té doby nic. Na druhou stranu bercaku ci toho hnedyho fleku co může být od tohoto se bojí každý. Takže je možná menší zlo snést to řekněme další 40 až 50 let na nohách 😀 😀
@vojato ja som dostala tiež punčochy a Doxium...potom ale za mesiac mi robili UTz na prietok a ten bol v poriadku ale aj tak že musím na operáciu a že lieky s tým nič neurobia, takže neberiem nič a punčochy len keď ma bolia nohy a to je nejak po ovulácii som zjistila 🙂...mne neopúchajú len sporadicky bolia stehna a niekedy dostávam kŕče do lýtok..ja to mám na pravej nohe nad kolenom asi 10cm, také vypukliny...
Mě doktor řekl,že ten Detralex se bere dlouhodobě. To jako už do konce života nebo jak dlouho? Není to teda taky nejlevnější záležitost 😒
@klia to mě zajímá, mám to také na stehnech, ale lýtka jsou nejhorší... průtok jsem měla obry ale na tom lýtku byla povrchní trombóza a zanet-skrz to mi konečně napsali punčochy i když jsem jim říkala ve všech těhotenství že bych je ráda. Takže ty to máš asi skrz vzhled, jo, tu operaci?
Já Teda ne, ale asi mě o už nemine. Mám na lýtkách viditelný a zvlněný snad všechny žíly,tak si ráda počtu zkušenosti...