Ahoj chtěla jsem se zeptat jak poznám laktacni psychoza... nebo jestli jde jen o splin v sestinedeli ... jsem hodně podrážděna unavená děťátko nemám ani u sebe je v nemocnici narodilo se ve 33 týdnu odstrikavam mléko odstrikavani mi nevadí jediný s kým se hádám je partner na toho zarlim ... dítě narozené miluju trosku se bojím jak to budu zvládat a je pravda ze často brecim .. mléka nemám moc ale nosím ho do porodnice 3 krát denně ... jsem šťastná ze mám miminko ale fakt jsem často smutná a dneska mi dokonce řekli v nemocnici ze malý začal mé mléko odmítat .. nevíte jestli je to jen běžné rozladeni v sestinedeli nebo jestli už je to nějaká začínající laktacni psychoza?????
@len81 Myslím, že je to úplně normální reakce na nastalou situaci - na předčasný porod, na to, že miminko není s Tebou a k tomu ještě to šestinedělí. I s donošeným miminkem doma je to po porodu zápřah na psychiku, natož takhle. Jinak lakt. psychóza je poměrně vzácná, poporodní deprese proti tomu se vyskytuje relativně často.
@len81 uplne "normalni" prubeh unavene zeny po porodu v tele, kde se snazi dat hormony zase dokupy....deprese urcite ne. Pokud muzes, snaz se co nejvice spat, aby sis oddechla a nabrala silu, nez budes s mimi. Navic budes klidnejsi a pomuze to i podporit laktaci. Lehce se to rika, ale az budes mit mimi u sebe a budes v noci nekolikrat vstavat, bude to na psychiku horsi. A vse je i pro tebe i partnera nove, navic, nemas miminko u sebe, to odsavani je take napor na psychiku. Drzim palce.
Naprosto ti rozumím, taky jsem porodila dříve (ale ne o tolik) a pohled na děťátko, maličké, bezbranne, které třeba moc nebasti... a navíc, když ani nejste spolu... to je masakr... já u Barusky byla od 4.dne a stejně jsem byla úplně rozmr.ana.... Mě strašně pomáhal manžel, chodil za námi co nejčastěji, vodil mě ven ( i cesta k pitomemu automatů na kafe mě dokázala rozptylit)... Vyčistit si hlavu . Chvilku nemyslet na kojení, odsávání, žloutenku.. Ale hormony mě prostě odbouraly, pak ta únava po cisari... Držím pěsti, ať je brzy lépe, tobě i děťátku. Pokud ti partner není oporou, co třeba maminka, kamarádka? Někdo, komu by ses mohla vyplakat a kdo by tě objal?
Pokud bys chtela vice pomoci,koukni na Usmevmamy.cz tam se muzes na koholi obratit.☺
No psychóza určitě ne, to bys měla halucinace nebo bludy, ale nějaká poporodní deprese možná. Hodně holek má podobné stavy, někdy pomůže probrat to třeba s psychologem. Jak se ty hormony mění, do toho únava, strach o miminko, to je hned.