Ahojte, obraciam sa na Vas s prosbou. Mame doma 3 mesacnu dcerku, a nevieme identifikovat, ci manzel ma na pere herpes a som velmi vystrasena z toho, kedze ju pusinkoval na licka.
Manzel spominal, ze cca 4 dni mu palilo na tom mieste, a vytvorila sa obycajna vyrazka. Po vytlaceni vcera, sa dnes vytvoril takyto biely pluzgier, ktoreho nevie vytlacit (teda trochu mu z neho islo). Nepali, nestipe a nesvrbi. Ja som si ten pluzgier u neho vsimla az dnes z coho som zostala zhrozena a vystrasena.
Vedeli by ste mi, prosim, na zaklade fotky povedat, ci podla Vas ide o herpes alebo nie?
Dakujem!
No, má opar. To, že dceru pusinkoval, neznamená, že ho chytí. A kdyby náhodou, tak to přece není nebezpečné.
Měla jsem ho při porodu. V porodnici mi doporučili ty spešl náplasti na opar a nepusinkovat. Ale infekční je ta tekutina uvnitř. Když jsem to pak řešila u pediatry, tak byla klidná a řekla že mám vypnout internet a to mám opatrnou doktorku, tak jsem z toho vyvodila, že to není zase takový průšvih.
Byla bych opatrnější, ale nehroutila bych se z toho. U všech třech dětí jsem ho měla já i manžel opakovaně a bylo to vždy ok.
Dnes rano, ked som si to vsimla.