Je to podla vás herpes nebo ne?

1. dub 2024

Ahojte, obraciam sa na Vas s prosbou. Mame doma 3 mesacnu dcerku, a nevieme identifikovat, ci manzel ma na pere herpes a som velmi vystrasena z toho, kedze ju pusinkoval na licka.

Manzel spominal, ze cca 4 dni mu palilo na tom mieste, a vytvorila sa obycajna vyrazka. Po vytlaceni vcera, sa dnes vytvoril takyto biely pluzgier, ktoreho nevie vytlacit (teda trochu mu z neho islo). Nepali, nestipe a nesvrbi. Ja som si ten pluzgier u neho vsimla az dnes z coho som zostala zhrozena a vystrasena.

Vedeli by ste mi, prosim, na zaklade fotky povedat, ci podla Vas ide o herpes alebo nie?

Dakujem!

autor
1. dub 2024

Dnes rano, ked som si to vsimla.

autor
1. dub 2024

Teraz, dal si na to avene cicalfate

1pomnenka
1. dub 2024

No, má opar. To, že dceru pusinkoval, neznamená, že ho chytí. A kdyby náhodou, tak to přece není nebezpečné.

marge_s
1. dub 2024

@1pomnenka u mimin je. Spis u novosu.

Byla bych uz opatrna, zadny dloubani, nejinfekcnejsi je ta tekutina

aktakd
1. dub 2024

Měla jsem ho při porodu. V porodnici mi doporučili ty spešl náplasti na opar a nepusinkovat. Ale infekční je ta tekutina uvnitř. Když jsem to pak řešila u pediatry, tak byla klidná a řekla že mám vypnout internet a to mám opatrnou doktorku, tak jsem z toho vyvodila, že to není zase takový průšvih.
Byla bych opatrnější, ale nehroutila bych se z toho. U všech třech dětí jsem ho měla já i manžel opakovaně a bylo to vždy ok.