Maminky moc prosím,co sem otěhotněla udělaly se mi na zadech tyto fleky,uz jsem pul roku po porodu a krom obliceje mam ty fleky vsude.Kozni doktor je u nas jednou tydne ale vzdy po dvou hodinach sezeni v cekarne vzdam a jdu domu....Nevite co by to mohlo byt?Nijak to nesvedi nic
Bohužel to vypadá na kožní plíseň, chce to nasadit léčbu, jinak se to rozleze.
@renca21 urcite v cekarne vydrz a nech se vysetrit koznim lekarem....ten provede klinicke ci dalsi vysetreni nutne ke stanoveni diagnozy, jen z obrazku to vetsinou stanovit s jistotou nelze....jde i o tvoji osobni anamnezu,rodinnou anamnezu atd...
Jen podle obrazku se muze jednat napr.i o formu lupenky...
Dobry den, chtěla bych se zeptat ? Pritelovi se Adi před 3 lety začali na pazich vyskytovat bile male flíčky. Někdy to zmizí samo od sebe a během let se mu to stále opakuje. Nesvedi ho to ani nepálí. Kožní lékařka mu napsala plno masticek a sprchových gelů. Prý je to kožní plíseň, ale už opravdu nevíme jak se toho zbavit. Vypadá to dost ne esteticky. Ted už to nejsou bile flíčky ale červene flíčky a z blizka to vypadá jakoby se to olupování. Má to po Celých zadach pazich dneska se mu udělali už i na předloktí a za ušima. Pokud s tim někdo máte zkušenosti byla bych vděčná za každou radu.
@zannynka1994 ahoj,jde o pityriasis versicolor....premnozeni kozni telu vlastni kvasinky (Malasezzia furfur) u cloveka nachylnejsiho k zapoceni...kvasinka se potem zivi a kde se premnozi,vzniknou flicky.Lecba je casto zdlouhava....pouz.se ruzne lipofilni antimykotika -kremy,gely,spreje....ev.pokud se nedari,lze prelecut celk.leky-Prokanazol (intrakonazol)...,nemene dulez.je prevence poceni,dusledna hygiena po zapoceni....
Strasne moc děkuju 🙂
Omezit cukr!
Dobrý den reagují na tu plíseň navštěvuji kožní a stále nic nepomáhá !! Nevím taktéž příčinu!!! Nepotim se !!2× denně se se koupu ráno večer a stejně toho mám všude požehnaně 😢😢
Nevím, co by to mohlo být...takhle podle fotografie to není moc vidět, zda je to suché či spíš mokvající...pokud je to suché, doporučuji promašťovat nějakým masťovým základem a v případě, že by to nějak více svědělo, tak nějakou mastí na ekzém - já mám dobrou zkušenost s Bepanthenem sensiderm (vyzkoušela jsem ho nedávno a opravdu mi pomohl). Pokud je to spíše mokvající, tak nějakou mast, která vysušuje - něco na bázi tekutého pudru, s obsahem zinku. Tak jsem asi moc nepomohla - asi by bylo nejlepší zajít k tomu lékaři, zkusit se třeba objednat, nebo zajet do jiného města.