Je to diastáza?

anonymni_456
22. čer 2023

Ah9jte potřebovala bych zjistit, jestli mám diastázi. Snažila jsem se něco přečíst, ale pokaždé se na internetu píše něco jiného. Vážím 48kg, 16 let, 153cm. Mám problém s povyslým bříškem a nejsem si jista, čím to je. Zkoušela jsem si dávat i mezi přímé svaly prsty a zatlačit, ale nezdálo se mi, že bych mezi svaly mela volno, spíš to bylo tvrdé. Pošlu vám fotky a moc vás prosím, kdo se vyzná, je to diastaza, nebo ne?

anonymni_456
autor
22. čer 2023
anonymni_456
autor
22. čer 2023

Toto je po zatažení břicha

ileni
22. čer 2023

@anonymni_456 přestaň řešit váhu, ta není důležitá a začni cvičit, ať je tělo pevné

ai30
22. čer 2023

Jestli nemas mezi svaly volno, tak diastazu nemas, ono to opravdu jde poznat, jsou tam proste dva hrbolky po stranach a mezi tim dira.

1pomnenka
22. čer 2023

Nemáš diastázu, nemáš velké břicho. Problém je jen v tvé hlavě a měla bys to řešit, protože není normální, aby ses v 16 letech při váze 48Kg zaobírala tím, že sem 3x v týdnu dáš příspěvek na toto téma. Nevím, proč se zbytečně trápíš a hledáš na sobě chyby.

lenkalubina
22. čer 2023

Tohle už je opravdu na odbornou pomoc. Už jsem ti to tady psala!

cherie24
22. čer 2023

@anonymni_456 není to diastáza. Povyslé břicho značí chabé svaly. Dost často to jsou ty vnitřní svaly, které sice nejsou vidět, ale drží všechno tam, kde má. To znamená zdravý postoj a žádné vyvalené břicho. Jestli to tu často řešíš a tolik tě to trápí, prober to s rodiči. Já v tvém věku taky do posilovny chodila, nechala jsem si od nich sepsat cvičební plán a chodila s kamarádkou i sama. Ne že bych to potřebovala, ale cvičení mě bavilo a moji rodiče mě v tom podpořily, protože byly hlavně rádi, že trávím čas nějak užitečně. 😉
Nebo úplně ideálně zajdi k fyzio s rodiči a tam na tebe kouknou a vysvětlí ti práci s tvým vlastním tělem přesně podle tvého stavu těla. Ono se to nezdá, ale většina lidí své tělo vůbec nezná a neovládá.

luhana
23. čer 2023

@anonymni_456
Pokud chceš zapracovat na svém těle, chce to cvičit a hlavně ve fitku, kde cvičíš s nějakou zátěží. Skoro všude ti sestaví cvičební plán na míru nebo můžeš cvičit i doma. Na youtubku najdeš spoustu sestav. V tvém věku jsem měla také ochablé břicho, ale cvičením se to zpravilo. V minulém příspěvku jsi psala, že máš příjem 1300 kal./den to je opravdu málo. Chce to mít vyvážený jídelníček a zvýšit příjem bílkovin. A cvičení 1-2 týdně moc smysl nemá. Jsi mladá, čas si najdi aspoň 5x týdně i to cvičení doma se vyplatí. Tlustá nejsi, máš dobrou výchozí pozici na to zpevnit tělo, aby ses cítila líp. Hladovění ale není správný směr. Přeji ti ať se ti daří.

julie290
23. čer 2023

@anonymni_456 Mám to samé, i stejnou váhu jen jsem trošku vyšší. Teď jsem se začala více hýbat, tuk už nemám a to břicho mám pořád i když už v podobě svalu. To co máš ty je naprosto normální, máš dobrou postavu mírné podbřiško mít budeš, chrání pohlavní orgány. Máš spíše ochablé svaly, proto se ti břicho zdá velké, i když ve skutečnosti není. Opravdu si s tím nic nedělej 🙂

te_reza
23. čer 2023

Já mám za to, že diastáza se dělá jen po porodu. Nejsi tlustá, jen evidentně nemáš břišní svaly. A jestli si reálná a je ti fakt 16, tak si promluv s rodiči a navštiv odborníka, protože v tvým věku tohle tak moc řešit už spíš značí problém v hlavě.

natysnovec
23. čer 2023

Bože 🤦🏼‍♀️

kokoska191
4. zář 2023

Ahoj, dělám trenerku pro ženy. Diastaza nebolí rozestup břišního svalstva nelze poznat z fotky, ale to co fotis, neni diastaza, ale jen nezpevnene břicho. Diastazu si můžeš vyšetřit sama pohmatem, vzniká kdekoli v oblasti nad pupkem až dolu ke stydké spone. Pokud vleze na zádech skrcis nohy a prizvednes hlavu a uprostřed mezi svaly vznikne mezera široká alespoň na 2 prsty, pak se jedna o diastazu. Vzniká nejčastěji u žen o porodu, ale nemusí to být vždy. Můžou ji mít i muži. Vyšetření dokáže provést i fyzioterapeut. Tobě doporučuji uravit postoj, naučit se břišní dýchání a začít trochu cvičit core. Na netu je i spousta inspirace 😊

pampelina18
4. zář 2023

Začni jíst a cvičit. Máš akorát povyslou kůži a oslabené tělo. Začni z volná cvičit s vlastní vahou a uvidíš rozdíl už po cca 2 měsících...

pampelina18
4. zář 2023

@te_reza on to není problém v hlavě, ale problém v okolí. Dnes se strašně řeší kdo jak vypadá a pak to dopadá takto jako slečna na fotce....

veronicka89
4. zář 2023

Tak me teda neprijde ze by slecna mohla vazit 48 kg ..

Ty jo...

hasara33
4. zář 2023

@veronicka89 jestli má jen 153 cm, tak 48 kg je tak akorát 😉

@anonymni_456 diastázu nemáš, jen nejsi zpevněná...začni silově cvičit, dodržuj zdravý životní styl (břicho je hlavně o stravě) a užívej života ☺️🙏🍀

julie290
4. zář 2023

@veronicka89 Protože je nízká, tak to působí, že má více než 48 .Sama mám 48 kg a tedy takhle nevypadám, jsem hubenější ale je pravda, že jsem vyšší