Ah9jte potřebovala bych zjistit, jestli mám diastázi. Snažila jsem se něco přečíst, ale pokaždé se na internetu píše něco jiného. Vážím 48kg, 16 let, 153cm. Mám problém s povyslým bříškem a nejsem si jista, čím to je. Zkoušela jsem si dávat i mezi přímé svaly prsty a zatlačit, ale nezdálo se mi, že bych mezi svaly mela volno, spíš to bylo tvrdé. Pošlu vám fotky a moc vás prosím, kdo se vyzná, je to diastaza, nebo ne?
@anonymni_456 přestaň řešit váhu, ta není důležitá a začni cvičit, ať je tělo pevné
Jestli nemas mezi svaly volno, tak diastazu nemas, ono to opravdu jde poznat, jsou tam proste dva hrbolky po stranach a mezi tim dira.
Nemáš diastázu, nemáš velké břicho. Problém je jen v tvé hlavě a měla bys to řešit, protože není normální, aby ses v 16 letech při váze 48Kg zaobírala tím, že sem 3x v týdnu dáš příspěvek na toto téma. Nevím, proč se zbytečně trápíš a hledáš na sobě chyby.
Tohle už je opravdu na odbornou pomoc. Už jsem ti to tady psala!
@anonymni_456 není to diastáza. Povyslé břicho značí chabé svaly. Dost často to jsou ty vnitřní svaly, které sice nejsou vidět, ale drží všechno tam, kde má. To znamená zdravý postoj a žádné vyvalené břicho. Jestli to tu často řešíš a tolik tě to trápí, prober to s rodiči. Já v tvém věku taky do posilovny chodila, nechala jsem si od nich sepsat cvičební plán a chodila s kamarádkou i sama. Ne že bych to potřebovala, ale cvičení mě bavilo a moji rodiče mě v tom podpořily, protože byly hlavně rádi, že trávím čas nějak užitečně. 😉
Nebo úplně ideálně zajdi k fyzio s rodiči a tam na tebe kouknou a vysvětlí ti práci s tvým vlastním tělem přesně podle tvého stavu těla. Ono se to nezdá, ale většina lidí své tělo vůbec nezná a neovládá.
@anonymni_456
Pokud chceš zapracovat na svém těle, chce to cvičit a hlavně ve fitku, kde cvičíš s nějakou zátěží. Skoro všude ti sestaví cvičební plán na míru nebo můžeš cvičit i doma. Na youtubku najdeš spoustu sestav. V tvém věku jsem měla také ochablé břicho, ale cvičením se to zpravilo. V minulém příspěvku jsi psala, že máš příjem 1300 kal./den to je opravdu málo. Chce to mít vyvážený jídelníček a zvýšit příjem bílkovin. A cvičení 1-2 týdně moc smysl nemá. Jsi mladá, čas si najdi aspoň 5x týdně i to cvičení doma se vyplatí. Tlustá nejsi, máš dobrou výchozí pozici na to zpevnit tělo, aby ses cítila líp. Hladovění ale není správný směr. Přeji ti ať se ti daří.
@anonymni_456 Mám to samé, i stejnou váhu jen jsem trošku vyšší. Teď jsem se začala více hýbat, tuk už nemám a to břicho mám pořád i když už v podobě svalu. To co máš ty je naprosto normální, máš dobrou postavu mírné podbřiško mít budeš, chrání pohlavní orgány. Máš spíše ochablé svaly, proto se ti břicho zdá velké, i když ve skutečnosti není. Opravdu si s tím nic nedělej 🙂
Já mám za to, že diastáza se dělá jen po porodu. Nejsi tlustá, jen evidentně nemáš břišní svaly. A jestli si reálná a je ti fakt 16, tak si promluv s rodiči a navštiv odborníka, protože v tvým věku tohle tak moc řešit už spíš značí problém v hlavě.
Bože 🤦🏼♀️
Ahoj, dělám trenerku pro ženy. Diastaza nebolí rozestup břišního svalstva nelze poznat z fotky, ale to co fotis, neni diastaza, ale jen nezpevnene břicho. Diastazu si můžeš vyšetřit sama pohmatem, vzniká kdekoli v oblasti nad pupkem až dolu ke stydké spone. Pokud vleze na zádech skrcis nohy a prizvednes hlavu a uprostřed mezi svaly vznikne mezera široká alespoň na 2 prsty, pak se jedna o diastazu. Vzniká nejčastěji u žen o porodu, ale nemusí to být vždy. Můžou ji mít i muži. Vyšetření dokáže provést i fyzioterapeut. Tobě doporučuji uravit postoj, naučit se břišní dýchání a začít trochu cvičit core. Na netu je i spousta inspirace 😊
Začni jíst a cvičit. Máš akorát povyslou kůži a oslabené tělo. Začni z volná cvičit s vlastní vahou a uvidíš rozdíl už po cca 2 měsících...
@te_reza on to není problém v hlavě, ale problém v okolí. Dnes se strašně řeší kdo jak vypadá a pak to dopadá takto jako slečna na fotce....
Tak me teda neprijde ze by slecna mohla vazit 48 kg ..
Ty jo...
@veronicka89 jestli má jen 153 cm, tak 48 kg je tak akorát 😉
@anonymni_456 diastázu nemáš, jen nejsi zpevněná...začni silově cvičit, dodržuj zdravý životní styl (břicho je hlavně o stravě) a užívej života ☺️🙏🍀
@veronicka89 Protože je nízká, tak to působí, že má více než 48 .Sama mám 48 kg a tedy takhle nevypadám, jsem hubenější ale je pravda, že jsem vyšší