Pamatuji kdyz jsem byla malá, když se řeklo strhany pupek, ze se nějak natáhl vtlacenim prstu do pupku anebo nějaký trik se zapálenou sklenkou..
Zajímá mě jestli to vlastně není pupeční kyla?
Vím ze sama mám pupeční malou kýlu již asi 20 let a známý mi ji spravil tak jak píší nahoře a neměla jsem problémy až do nynější doby když jsem něco zvedla-teď bolí mě kolem pupku a vlevó je to spis nepříjemná bolest jakoby tlak..
Ale máma mi tvrdí ze to mám strhly pupek, ze to proste ví a kýlu urco nemam.
Muže mi někdo potvrdit jestli to fakt existuje anebo to je to starý název pro kýlu?
A vyleza ti ten pupek ven?
Ten termin neznam, ale z toho co jsi napsala mi to pripada jako jiny nazev pro kylu… pupecni kyla muze mit ruzne formy zavaznosti a podle toho se dost lisi i obtize a moznosti napravy, takze bych rekla ze by to na lehkou formu kyly sedelo.
Rozhodně to není pupeční kýla. Termín strhaný pupek se používá i u nás a jak název napovídá, jedná se o povolené svaly. Nedokazu to popsat odborně, svaly se zatoulají po břichu tím, že nejsou zpevněné a napravují se buď stahováním a zatlačením do pupíku a nebo tou sirkou..
@exbordelar nevyleza, mam takovy ten vnitrni. Jen kdyz si tam prstem zajdu a zatlacim, tak to jako klikne dovnitr.
Kdyz me tu kylu tenkrat v 2005 diagnostikoval Dr, tak pry to je na spicku prstu.
Znamy mi to tak jako vlozenim prstu vyrovnal a bolest zmizela okamzite.
Vlastne 18 let jsem byla ok, obcas mi to zacalo, ale fakt jsem si to dokazala napravit sama.
Az pred 3 tydny v nove praci jsem jakoze zkusila zvednout tezsi vozik na obedy pres prah a od ty dobu mi to dela..
Ale nic mi viditelne ven nevisi, ani neni videt.
@britney Zagooglila jsem a měla by to být kýla, viz např. zde:
https://www.cpzp.cz/dotazy-na-lekare/6?page=799...