Ahoj maminky,každá z nás ví co je psychické vyčerpání,Neříkám že jsem na prášky,ale potřebovala bych poradit nějaký čaj.Ráda si večer když malá usne dám čajík,ale přes ten den mám pořád neklidnou náladu a spát nedokážu.Pořád nad něčím přemýšlím.A jak to tak bývá moje starosti mého manžela nezajímaji.Neznáte nějaký čaj na uklidnění a relaxaci?Já jsem pořád ve stresu,prostě už mám takovou povahu.A po porodu je to ještě horší. Děkuji za radu.
meduňka mi taky vždycky pomůže. třezalka je vyloženě antidepresivní a velmi silná. třeba těhotné ho nemají pít, zvyšuje riziko potratu. takže pozor. ale na dobrou noc rozhodně meduňka. dobře se pěstuje tak ji můžeš mít i v květináči za oknem a dělat si jí z čerstvých lístků.
A nějaký kupovaný z vícero bylinek?
Já si meduňku koupila a piju i mléko s medem,ale nepomáhá.Prášky teda brát opravdu nechci,jen chci zažít alespon jeden den bez stresu.
@handula83 mě takhle krásně fungují tři od Sonnentoru (střídám), ty znám - ale mají tam toho spoustu a jistě i jiné směsi budou fajn 🙂
http://www.sonnentor.cz/sonnentor_cz/e_shop/caj...
třezalka se nesnáší se sluníčkem (a hormonální antikoncepcí), lépe dávat kůru třeba na podzim🙂
@handula83 to me mrzi co prozivas, me stres taky hrozne ubiji se synem uz přes 2 a 3/4 roku, s chlapem to samo moc resit nejde a zatím se jen musim radovat ze dnu kdy stres je mensi, drzim Ti peste 😒 Ja dnes brecela i při skrabani mrkve 😒 - bojim se psycho vysetreni kam jdu se synem za necelých 14 dnu 😒 at zvládáš a klidne pisej kdyz Ti to pomuze 🙂
@terezapetrova Přeji vám oběma at to dobře dopadne.Člověk by měl mít někoho o koho se opře a podělí se o starosti a strach.Jenže když nikdo takový není je to nejhorší.
Ta meduňka je dobrá, ale na takového nerváka, jako jsem já, je to slabé. Pokud nekojíš, tak ta třezalka je lepší. A dobré je si večer kromě čajíčku dopřát relaxaci - doporučuje se autogenní trénink.
Já bych se taky spíš přikláněla k relaxaci. Já vím, že je těžké najít čas, ale popravdě, najít se dá. A kyždý by si měl udělat každý den chvíli pro sebe. Někomu pomůže procházka přírodou, někomu vana s vonnou esencí a relaxační hudbou... Mně jak kdy - vanu v novém bytě nemáme, tak si udělám pohodlí v sedacím pytli a pustím si relaxační hudbu a jindy zase musím vypustit energii, tak si jdu zaběhat nebo projít do přírody a příjemně se unavím.
@handula83 dekujeme 🙂
Na zklidnění je meduňka nebo i třezalka nebo kozlík lékařský 🙂 Meduňka mi vždycky pomohla a hezky se po ní spí 🙂