TENTO ROK BRUTÁL, MINULÝ JSEM SI ANI NEVŠIMLA ALE L ETOS OKOLO VŠICHNI NEMOCNÍ, SYN Z 16 DETÍ VE TŘÍDE 7...
Já letos měla ucpané dutiny a nachlazení asi 3 týdny...syn neustále kašl bez teplot takže chřipku jako takovou jsme neměli...ale co není může být cítím, že jsem celkem oslabená mám fakt skoro paniku chodit mezi více lidí..jelikož představa že budu dalších několik týdnu doma je šíléna...dnes prodavačka za kasou v horečkach vypadala ze tam padne...začala chrchlat do ruky a pak mi sahala na všechno zboží...no málem mě jeblo...ono totiž mám málo bílých krvineK, leukopenii a neutropenii, takže se nkazím snáze než úplně zdravý člověk....
jenže si říkám očkování je další zasah do těla...a není to vlastně nesmysl když ta chřipka do dalšího roku zmutuje??? a pak na ní tato vakcina nebude stejně fungovat...a co vedlejší účinky???
máte tady někdo zkušenosri s tím díky...PRO A PROTI
Podle mě toho lita daleko víc než jen chřipka. U našich dětí také chybí ve třídách cca třičtvrtě žáků.
Ale jsou to i virozy, záněty průdušek, nějaké střevní moribundusy atd
Takže očkováním na chřipku si podle mě člověk stejně moc nepomůže, můj názor. Ale určitě to řešit spíš s doktorem, bude vědět víc.
Hele, mamka se naockovat nechala, do té doby si s tím tělo dokázalo poradit. Krátce po očkování chytla takovou chřipku, že myslela, že umře. Pak byla marod skoro každý rok,pak se jí udělal silný zánět horních dutin a od té doby má už 10let v kuse rýmu. Já trpím na anginy,ale chřipku jako takovou u sebe nepamatuji. Nachlazení,rymicka, to jo. Ale kašel býval spíš zánět průdušek který způsobil streptotok . Když jsem řekla lékaři o očkování,tak si klepal na čelo,jako že na co?
Blbost
Musíš naockovat 80 lidi, aby to jednomu pomohlo. Takže si to spočítej, jestli se ti to vyplatí. U tebe spíš pomůže vyhýbat se kolektivu a na tvorbu bílých krvinek jsou speciální injekce, berou je třeba onkologicti pacienti během chemoterapie.
Tady na jižní moravě byla silná chřipka 2 roky zpět, takže já mám protilátky na dalších 10-15 let. I teď tu prý řadí, ale u dcery nechybí ve třídě nikdo a jezdí teď v dešti na lyžařském kurzu 😇
@europa00 Neprocitala jsem všechny komentáře. Ale třeba můj táta se očkuje každý rok na doporučení lékaře. V loni jsme měli tu pravou chřipku, na které je právě to očkování a jedinej tata ho nedostal. Letos jsme všichni lehli s nějakou respirační virozou a tata ji dostal také. Sice ne tak silnou ale měl ji. Spíše bych se poradila s lékařem. Ale bohužel litá takových viroz a podobně, že se tomu stejně asi nevyhnes.
no právě take mi příjde že brutálně rychle mutuje že to co naočkujes jeden rok je ti druhy k nicemu a hlavne ja mam z ockovani strach naposledy jsem bla na tetanovce
ale nic navic jsem si nikdy nedavala..asi je to fakt blbost no
Moje babička byla po očkování na chřipku v nemocnici. Šla k doktorovi s nějakým problémem a on jí hned vnutil očkování a pak byla skoro 14 dní v nemocnici.
Pravou chripku jsem mela 2x v zivote. Jednou jako pubertacka a jednpu pred dvema lety, to hsem kvuli horeckam i potratila. Byla jsem v 7. tydnu akorat. Ale ockovat bych se nenechala.
A co to vlastne ta chripka je? I obycejne nachlazeni muze mit prubeh jako chripka. Pokud se clovek nenecha otestovat, tak prece nemuze vedet, jestli tu chripku ma. A uz se vidim, jak v horeckach nebo kdyz mam priserny bolehlav z rymy a chrchlu jak tuberak, letim k doktorce, at zjisti, jestli mam tu spravnou “chripku”, na kterou je ockovani (pripadne jsem ockovana). Clovek, ktery nema problem s imunitou, dodrzuje hygienicke normy, stravuje se zdrave (bezny prijem vitaminu), tak i tu klasickou chripku prezije...jen si holt par dni polezi. Neockovala bych...
Ono se ledasčemu říká chřipka, ale podle mě běžně proděláváme lehčí virózy. Osobně bych zapracovala na imunitě. Jsem teď 25tt a od začátku těhotenství měla dcera jedno nachlazení, dvakrát střevní epizodu s horečkami (jednodenní) a teď další nastydnutí s horečkami. Samozřejmě jako máma pečuji, navíc se na mě v takových chvílích fixuje maximálně. A sama se divím, já nic. Možná nejsem tak ve stresu. 🙂 V práci jsem chytila taky často nějaký bacil.
Očkování je nejspíš vhodné pro lidi s horší imunitou (oslabeni vlivem vážné nemoci). Nevím.
Jinak je podle mě důležité posilovat imunitu, necpat hned atb, léčit se poctivým odpočíváním. A pokud se cítím špatně, nešířit to dál.
Podle me dost zalezi na tom co vas trapi, moje mamka ma tezke astma nekolikrat dostala chripku, z toho byl hned zapal plic, ktery ve dvou pripadech vedl k tak tezke plicni nedostatecnosti ze zkolabovala cestou k lekari, imunolog doporucil kazdorocne ockovani a od te doby (8 let) uz nemusela byt hospitalizovana na plicnim, sice parkrat chripku jeste dostala, ale nikdy uz se neprojevili zavazne komplikace
@eithelwing nejste nemocna jelikož jste těhotná .-), mimino si vlastní (schránku) chrání .-)...plody v těle jsou schopne vysilat kmenové bunky na uzdravení i třeba lednin atd...v rámci jejich vlastního přežití...proto těhotným krásně rostou vlasy nehty atd v době těhotenství .-)
@europa00 No, asi to nefunguje vždy. První těhotenství jsem byla dost často nastydlá. A ve svém okolí mám těhotné, které jsou nemocné taky často.
Ale jsem ráda, že to u mě zabírá. 👍
Pokud máš problémy s krvinkami, tak co se týče očkování, to musíš řešit se svým lékařem nebo lépe s imunologem. Já byla očkovaná jednou, ale skutečnou chřipku jsem měla za posledních 10 let taky jenom jednou. Jinak spíše nachlazení a kašel a na to očkování není. Jinak očkování proti chřipce bývá každý rok jiné - očkuje se proto na podzim.