Jak zvládáte covid?

15. únor 2022

Manžel donesl z práce covid. Jsme první den v karanténě, a já jsem psychicky v háji. Strašně se bojím, manželovi dobře není ale nic vážného, ale mám strach aby to nechytla naše dcera 21 měsíců. Jak jste to snášely vy? Vůbec nevím jak se hodit do pohody.

malytlustyhroch
Autor odpověď smazal
Zobraz
monique9754
15. únor 2022

Ahoj měli jsme ho před 14 dni. Ležela jsem 2 dny ty byli krutý. Horečka, kašel, bolení zad, zimnice, časté močení... Ale po dvou dnech jsem si vzala ibalgin a byla jsem zdravá 😀 jen zůstal kašel a únava po všem. Také jsem se bála že to chytí děti ale obě byli negativní i když syn zvracel a měl horečky. Ale test měl negativní za co jsem ráda.

marcicek84
15. únor 2022

@monique9754 no tak synovi nevysel test ale evidentne covid mel,co by taky mel jineho,kdyz ho tam vsichni meli,spis ty testy vsem nevyjdou,ale protilatky by urcite mel...

blbajulca
15. únor 2022

Roční dcera měla kovid před týdnem, nic hroznýho....až na to, že jsem to chytla taky 😁

ajja87
15. únor 2022

Uplne te chapu, ja kdyz to donesl manzel, tak jsem se taky na jeden den sesypala, kdyz jsem zjistila, ze to prožívá dobře, tak jsem se uklidnila, ale 14 dni na to jsem ho chytla já a psychicky jsem na tom možná byla hůř než průběh samotneho covidu. Ode me to chytla půlroční dcera.. Strašně jsem se bála, že jsem nakazila moje blízký příbuzný (ohrožena skupina), pak jsem furt řešila jak by to doma manžel zvladl s dětmi, kdybch musela do nemocnice... No hrůza,... když jsem po třech dnech už neměla žádné příznaky, abdcera začala být už taky lepší, taknjsem se trochu uklidnila a ještě zjistila, ze příbuzný nenakazila,tak se mi ulevilo...

jinajanna
16. únor 2022

Já musím říct že psychika byla jednoznačně moje největší slabina. Dva dny mi nebylo dobře, měla jsem zimnici, lehce mě škrábalo v krku, ale už jsem pomalu sepisovala závěť. Stačilo jen trochu přijít na jiné myšlenky a zjistila jsem, že mi vlastně fakt "nic" není. Starší děti měly 2 dny zvýšenou teplotu a spaly. Nejmladší (skoro 3 roky) dva dny průjem, pak jednou ráno zakašlala a to bylo vše. Neboj, za pár dní jste fit.

martina8084
16. únor 2022

při covidu jsme vymalovali celý byt. Malinko rýma a trochu škrábání v krku. Takže nemyslet negativně, ale pozitivně.

barulina
16. únor 2022

Od patku prodelavam. V sobotu v noci jsem jeste musela ficet s malym do spitalu, laryngitida, tam nas hospitalizovali. Je to jak na houpacce, so az po mi bylo dost blbe. Furt to neni ono, ale zvladam, co uz. Deti zatim ok. Syn teda se jeste dolecuje

rozitta
16. únor 2022

@monique9754 mně taky zabral jeden prášek, resp. půlka Paralenu ( jsem těhotná). Bylo mi mizerně, teplota už skoro 38. Do rána mi bylo dobře. Jen ta rýma a kašel pak. Ale teplotu už jsem více neměla.

ninive211
16. únor 2022

Hoď se do klidu, děti to hodně často mají bezpříznakově anebo jednodenní horečku třeba...drtivá většina z nich si tím projde úplně v pohodě. Chápu, že pokud jste dosud u dcerky neřešili nějaké větší nemoci ani horečky, může to být nezvyk, může to být o nervy, strach o vlastní dítě je pochopitelný...ale nepřivolávala bych zbytečně něco předem, je dost velká šance, že si tím projde, ani nebude vědět, jak😉

ninive211
16. únor 2022

@martina8084 My předělali botník a umyla jsem okna v děcáku (byly nejšpinavější, na ostatní jsem se vyprdla), vyprala všechny peřiny a další asi 4 pračky 😀

autor
16. únor 2022

@ninive211 Naše malá právě byla vždycky naprosto zdravá, žádná rýma, žádný kašel, nic. A horečku měla jen jednou po očkování,ale to měla jen pár hodin. A já z toho byla úplně v pr**li.

ninive211
16. únor 2022

Anonym, nj, ty nemoci prostě jednou přijdou, žádné dítě není 100% zdravé celé dětství. Hlavně jak přijde školka, tak rýmičky a kašlíky budou na denním pořádku. Z půldenní horečky opravdu v prd*li být nemusíš. Zbytečně se předem psychicky deptáš, hoď se do klidu a pak i případné nemoci dítěte budeš snášet lépe😉