Ahoj mám otázku,jak zakrýt jizvy po sebepoškozování?
Nedělat to a řešit s odborníkem
Jizvy z minulosti? Laser
Hodně bude záležet, kde a jak jsou a zda ti nějak vadí v aktuálním psychickém stavu (připomínají epizodu z minulosti a podobně).
Já mám jizvu na předloktí, zespodu na zápěstí a opravdu velikou a většina lidí si toho ani nevšimne. Sem-tam když se bavíme o jizvách, tak ukazuji, jak jsem si v pěti "podřezávala žíly" (zakopla jsem s lahví limonády v ruce a bylo to asi fakt dost hnusný, mám tam dvě jizvy, šití, několik stehů).
Samozřejmě pokud jsou menší, tak se to dá odstranit laserem úplně případně dobře promazávat a ony postupně zmizí - třeba z toho šití to, kde byly stehy tažené ven (cca 0,5 cm), co bylo dost vidět, tak teď už to tam je jenom pokud se na to opravdu soustředím. 2-3 cm dlouhá jizva ze šermu, co ji mám na čele, tu vidím už jenom já v dobrém zrcadle.
Jizvy obecně nemají moc rády opalování, pak dost vystupují na povrch, takže pokud to je shora ruky, tak to bych asi volila ten laser, pokud to je zespodu, tak bych spíše mazala a neřešila a ony časem zmizí. Taky záleží, kolik jich tam máš - jestli pár nebo to je opravdu vidět (a lidi se ptají).
Nijak,nerob to a pokud máš (což máš) problémy tak se někomu svěř.Není to jednoduché ale sebepoškozování není řešení...