Holky, už jsem zoufalá. Starám se o babičku, bude jí 88let..V hlavě to má naprosto v pořádku, je fakt úžásná.
Jen ji trápí koleno, dle dr v tomhle věku už není pomoci. Léky ani obstřiky už nepomáhají, ani krémy😔
Koleno má uplně vylomené, poslední dny už naříká bolestí a mě to rve srdce😭😭😭
Jediné co mě napadá ješte domácí mast z konopí, ale absolutně netuším kde ji sehnat, abych neměla oplétačky se zákonem? Nemam s tím zkušenost😔
Já se hrozně bojím, že jí ta noha praskne😭
Do komentáře dám foto, které jsem fotila na tajňačku, ve skutečnosti je to bohužel ještě horší😭
Děkuji za jakoukoliv radu 🙏🏾
Zkušenost nemám, ale neměla by mít vozíček? To musí strašně bolet.
možná tejpy by to mohly maličko zpevnit nebonějakou ortézu, aby se to nevylamovalo. To konopí nepomůže, pokud nepomáhají analgetika
Existuji pri nekterych nemocnichich specializovana "centra pro lecbu bolesti" - osobni zkusenost nemam, ale jedna staricka sousedka, ktera mela rozpadle zadove obratle, tak tam dochazela.
Ty jo tak to se nedivím, že jsi zoufalá. Nešel by zkusit jiný doktor? Ta ortéza nebo vozíček by mohl pomoct.
Holky tejpy jsme zkousely a take nic,ortezu ma, ale jak je ta noha vylomena, tak ji to boli a nejde to.
Vozicek babicka odmita, je to pro ni ponizujici😭
@ada22 to jsme take uz zkousely a dalsi dr nam rekl to stejne😩
tak to snad jedině nějaké morfiové náplasti, jestli něco takového existuje, ale pokud to bude namáhat bez ortézy, bude se to asi horšit
@jipe horsi se to bohuzel rychleji a rychleji.
Dekuji za typ, ty naplasti prosim resit s obvodakem nebo ortopedem?
to nevím, asi bych se zeptala obvodáka
a vyšetření v nemocnici proběhlo?
Ozvi se mi, malý nápad mám
MUSÍ mít vozíček. V něčem musíš být už nesmlouvavá. Babička si svojí hrdostí neskutečně ubližuje a má to dopad i na tebe. Tady už bych byla nesmlouvavá.
@xxx3d ty mas vzdy v tech diskuzich, tak pitome komentare, ze to neni ani mozny 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Tak ne asi🤦♀️🤦♀️
@reeeza bohuzel😔😔 sehnala jsem ji choditko, to take odmita, uz ty hulky jsou pro ni ponizenim😔
@lennus jaky?
Ach bože, chudinka babička. Hrozně se mi na to dívá, je mi jí líto. Každopádně si neumím představit, jak může takto dlouhodobě chodit. To výše zmíněné chodítko nebo vozík je podle mě pro ni více než potřebný. ❤
Já chápu, že to může být pro někoho ponižující, ale potřebuje to.
opiatovy náplasti (muze i praktik) a nohu odlehčit, tedy jsk pisou holky vejs - vozik
Já úplně nevím, jestli konopná mast tady pomůže, ale tady by to chtělo nohu nezatěžovat.
Jen laicky. Jak je to koleno vylomené, bolí jí to, tak se snaží bolesti vyhnout a ještě víc to vykřivuje. tím špatným pohybem.
Možná bych se zeptala na paliativní péči.
Bohužel, tady už jen vozík.
Tak snad neustupuj??!!🤷♀️
@reeeza a muzu se zeptat jak ji dle Tebe mam na ten vozik dostat ? 🤔🤔 jako privazat nebo co mi poradis?
Třeba se poradit s jejím lékařem aby ji vysvětlil, že je bohužel už v tomto stavu nutné?? Chceš snad čekat, až si tu nohu zlomí a skončí v nemocnici? A to mi věř, že to by bylo mnohem horší než ji přesvědčit k vozíku.
tady žádná mastička už nepomůže, zkuste s ní probrat ten vozík.
při pohledu na fotku a při přečtení, že tě napadla konopná mast, jsem si říkala, jestli ji vůbec viděl někdo kompetentní, čili vyšetření ne u praktika, ale v nemocnici
nevím, co je na tom mém dotazu pitomého, ale jak myslíš.
@xxx3d kdyz ji nepomahaji leky a ani obstriky, tak hledam jinou alternativu.
Ty si velmi manipulativni a zly clovek, co napises, tak to stoji za to, nad vsemi se akorat povysujes..
Tak pokud nepomahají léky na bolest, ani obstřiky, tak vám určitě někdo řekl, že ta noha se pak NESMÍ takhle chůzí namáhat, vždyť je otázka času kdy to rupne. Neriskovala bych, pobyt v nemocnici by pak mohl dopadnout opravdu špatně …
hlavně klid, to že se budeš rozčilovat na netu, fakt babičce nepomůže, sama píšeš, že je "s hlavou" v pořádku, je to dospělý člověk, pokud to, co by jí nejvíce od bolesti ulevilo, odmítá, moc možností bohužel není, někdy je prostě jen jedna možnost a není k ní žádná jiná alternativa, zde to chce opravdu klid a nenamáhat
jinak jsme s babi také řešili jiní tedy problém a přesně nedala si říct, až skončila v nemocnici, uznala chybu a vyřešilo se, jsou svéprávný a sami za sebe zodpovědný, nelze je násilím proti jejich vůli nikam odvézt, bohužel
Tip, co užívat, ale ráda bych se víc rozepsala, tak prosím do IP
Stran toho pohybu po koleckach: jedna moje babicka se takhle doma posunuje na normalni kancelarsky zidli na koleckach. Je ji to prijemne, nepripada si "na voziku."
Na jinou babicku, kterou jsme potrebovali presvedcit na vozik na ven, zafungovalo vzit ji a pujceny vozik do zoo. Postupne se na voziku svezla vsechna vnoucata, nakonec i unavena babicka. Nechut se tim trochu obrousila, po par vyletech se nechala presvedcit i k vozeni po "svem" meste, kde ji mohly potkat pratele a znamy. Po letech, kdy temer nevylezla z bytu to bylo pro vsechny velke zlepseni.