Jak se dá vyléčit chronická paradontóza?

aduska17
28. led 2024

Pěkný večer mnela bych otázku jak se dá vyléčit chronická paradontóza ? Děkuju za každou odpověď

andromeda818
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
konidana
28. led 2024

@aduska17 podle mne se da maximalne zastavit, vylecit uz ne

aduska17
autor
28. led 2024

@konidana
@konidana a jak se dá zastavit (

hanka_12345
28. led 2024

mezizubni a jednosvazkovy kartacky a pravidelna dent.hygiena. vic pro to asi udelat nemuzes

janule0123
28. led 2024

@aduska17 navštív dentalni hygienu… poradi a rekne co delat🤩 nebyla jsem tak daleko jak ty.. ale zachránilo me to zuby .. o zuby jsem se starala a snažila starat jak nejvíc umim … ale bez toho správnýho navedeni to bylo k ničemu …

sarihy
29. led 2024

Dentální hygiena je základ a naučit se pořádně a správně čistit zuby.

uzivatelkapetra
29. led 2024

A co vím, tak jsou přímo paradontologové, kteří jsou schopni krčky nějak zacementovat, aby zuby lépe držely, ale asi nijak příjemný proces.

anniej
29. led 2024

Řešila bych to především s paradontologem. Záleží, jak moc je kost už rozpuštěná a co udrží. Ten zánět to tělo šíleně vysiluje, takže ty nejhorší zuby by měly jít ven a nahradit je protézou. Často je nutný chirurgický zákrok, zachránit se to už nedá, spíš jen zastavit zánětlivý proces, který je záhul na celý organismus. Návštěvy dentalní hygieny, precizní čištění a pravidelné kontroly u zubaře nutností.

aduska17
autor
29. led 2024

@anniej můžu se vás zeptat už 2 den mne bolí kost pod bradou může to být z toho vytrhnutí zubů?

anniej
29. led 2024

@aduska17 Tak pokud vytrhli zub pod kterým byl zánět (váček) a ten se dostal do okostice, tak je bolest běžná a to chvíli trvá, než se to dá dohromady. Běžným postupem jsou antibiotika. Bolet to chvíli může, pokud se objeví otok či bolest neustoupí, tak zajděte znova ke svému zubaři.

aduska17
autor
29. led 2024

@anniej antibiotika mi nedali

anniej
30. led 2024

@aduska17 Tak nevím, neznám přesný důvod k extrakci zubu, ani co mu předcházelo, kde byl problém a celkový stav, takže nemohu nijak poradit. Snad jen, že pokud by se to zhoršovalo a objevil se velký otok, prostě navštívit znova zubaře.

aduska17
autor
30. led 2024

@anniej no zjistila jsem že se mi hýbou 2 zuby tak sem tam šla mnela sem zánět velkej takže mi to vycistili a vytrhli a řekli že od bolesti si mám dát Ibalgin

anniej
30. led 2024

@aduska17 To se divim, že vám nedali antibiotika. Každopádně to bude tou paradontózou, takže bych určitě co nejdřív šla k paradontologovi, aby se aspoň nějaké zuby zachránily.

aduska17
autor
30. led 2024

@anniej no nedali jen mi řekli že si mám dát od bolesti Ibalgin a koupila sem si lacatut activ pastu a lacalut activ ústní vodu