Ahoj vsem, jsem v 15tt a zaroven kojim rocniho chlapecka (asi 5x denne). Rada bych se zamerila na vyvazenou stravu a doplneni vitaminu prirozenou cestou, jenze nevim presne jak na to. Jim docela slusne, ale porad tocim to same, s malym neni taky moc casu. Navic miluju sladke. Zadny alkohol, cigarety, slazene napoje, uzeniny fakt vyjimecne 1x za mesic, klasickou ceskou kuchyni taky nejim, obcas smazak kdyz jsem na vylete 🙂 nemate nejaky tip na knihu/ web/ kurz/ poradkyni v Praze? Zadne nahrazky, proteiny, extrudovane pokrmy nechci, chtela bych jist lepe ale nevim kde zacit. Moc dekuju
Když jsem byla těhotná a do toho kojila, tak jsem to jídlo nakonec vyřešila krabičkovou dietou (ze zdravestravovani.cz, mají právě i program pro kojící maminky a děti). Bylo to dost drahý, ale těch peněz nelituju, ušetřilo mi to spoustu času, energie, starostí... a donutilo mě to jíst pravidelně. Syn byl totiž tou dobou ještě hodně náročné dítě, byla jsem ráda, když jsem si stihla dát oběd a měla jsem strach, že mi bude něco chybět. Ke konci těhotenství už to bylo s časem lepší a zase jsem začala vařit, to jsem pak občas mrkla na to, jak mají sestavené jídelníčky (zveřejňují je na webu) a uvařila si to sama 🙂
Ahojky, doporučila bych Hurá, miminko! od Jillian Michaels (kniha). Já si ji tedy pořizovala kvůli cvičení, ale i jídelníčky, dostatek živin atd. tam má úžasně popsané. (Jak konkrétní recepty, tak prostě obecně co nevynechávat, čemu se naopak vyhnout...)