Ahoj maminy,
jsem uz 5mesicu po porodu a porad mam problem s neustalou unavou. Mala toho v noci moc nenaspi a pres den pracuju,takze to spanek taky nehrozi. Nemate nektera zkusenost s nejakymi vitaminy nebo leky na posileni imunity a celkove vzchopeni organismu,ktere nevadi kojeni?
Brala jsem Elevit, ale těžko se shání.
Mě pomáhali i normální vitamíny Gravital berou se jak v těhotenství ,tak při kojení a hned jsem se cítila líp 🙂
mě pomáhá na únavu hořčík beru magnosolv myslim že při kojení nevadí ale opravdu mi pomohl na stavy vyčerpanosti 😉
Já byla před 2 roky jako plně kojící matka 2.dítěte totálně vyčerpaná a nabíjel mě jedině Karotka nektar 50 %( www.chytrynakup.cz/napoje_dzusy.php )a pak jsem se prolévala tímto čajem: www.teekanne.cz/breastfeedingtea.php .Úlevu jsem pocítila až,když jsem syna převedla na příkrmy.Ono se to nezdá,ale na tvorbu MM potřebuje tělo hodně energie a ta pak může chybět někde jinde. 😝
KOukám, že si tu někdo rozjíždí byznys 😉
Ahoj. a davala si si vysetrit napr. stitnu zlazu a zelezo? Mas sice vysoke zivotne tempo, ale to ma vela mamiciek. A niektore su unavene, niektore akoby nic. Tiez som mala problem s unavou, odkedy som zvysila hladinu zeleza a beriem lieky na stitnu zlazu, neda s to porovnat. Drzim palce
@finlay Tak pokud jednoznaně víš, že jsi unavená z nedostatku spánku, tak asi není co řešit, žádný tablety a doplňky stravy ti nepomůžou. Max. nějaký drogy a ty zas nemůžeš kvůli kojení 😀
Jak už psal někdo výše, tak bych se taky mrkla na to, jestli dobře jíš a pak až řešit doplňky stravy, příp. vyšetření.
No, pokud to máš takhle nastavené, tak moc pomoci není, obávám se. Prostě odpočinek, spánek, regenerace nelze ničím dlouhodobě nahradit. Sama jsem příkladem, s dvojčaty jsem začala pracovat v jejich jednom roce. Měla jsem sice částečné hlídání, ale přesto pracovala hodně po večerech, při jejich poledním spánku, v noci k nim často vstávala. Zhruba po roce absolutní únavy jsem začala být permanentně vyčerpaná a nemocná a pomohlo až vysadit práci na půl roku.Ano existují potravinové doplňky, já například beru Pangamin Glukavin s hlívou ústřičnou...ALE nic ti dlouhodobě nepomůže, pokud si neodpočineš a nevyspíš se.
nevim, ale vitaminy i leky prechazeji do mleka, takze by to mohlo ublizit... zkusit najit nejaka homeopatika. jinak nejlepsi reseni je asi pockat s praci jeste chvili, uz staeat o dite je narocny...