Ahoj holky... Poradíte mi prosím některá nějaký osvědčený recept na nachlazení, když mi to sedlo na hlasivky? Nemůžu skoro vůbec mluvit, jen sípám a skřehotám... Jsem učitelka, tak jsem to asi při nachlazení přehnala s mluvením a teď jsem z toho nešťastná. Včera jsem byla bez hlasu, občas mi to přeskočí zpátky tam, kde to má být, ale je to pořád špatný. Mám tady Stoptussin-kapky proti kašli a na uvolnění dýchacích cest, nahřívám se, dělám si zábaly krku, pořád piju horký mlíčko s medem, ale nic nepomáhá... Neznáte nějaký babský recept? Zítra jdu do práce a vůbec nevím, jak budu učit... Dá se s tím něco dělat, nebo se bez doktora neobejdu? Díky moc za jakoukoliv radu... Jo a předem píšu, že Vincentku nemám a dneska nemám bohužel ani možnost ji koupit... ☹
Hlavne nešepkaj, to si tie hlasivky strašne namáhaš a bude to dlho trvať. Inhaluj Vincentku - tá je na hlasivky skvelá. A horúce mlieko s medom - neviem - ten med ano, ale horúce mlieko nie - skor sú treba vlažné nápoje a bez bublín.
Holky, děkuju... Akorát bych potřebovala poradit něco, k čemu nepotřebuju lékárnu, aby se mi to aspoň trochu zlepšilo do zítřka... 😕
A nepije se na hlasivky syrovy vajicko? Se mi to tak pripomnelo, sama jsem to nikdy nezkousela, ale myslim, ze se to dela 🙂
jo vajíčko mě taky napadlo,ale jsem si říkala jestli je to opravdu na ztracený hlas 😕 😕 ,spíš se mi to spojilo se zpěvákama,aby jim to dobře intonovalo 🙂 vilci bez lékárny asi jedině,ten med s mlíčkem,ale pochybuju,že by se ti to tak brzo zlepčilo,bude to otázka více dní.Přeju,at je to brzo lepší 😉
Díky... No snad nebudu už pořád skřehotat jak Rákosníček 😝
vilci mě dr. kdysi poradila Homeovox,jsou to homeopatické tabletky a mě teda zabraly,na žádný babský recept si ted nějak nemůžu vzpomenout,ale holky určitě neco vědět budou 😉