Invalidní důchod po rakovině varlat

ronja55
19. pro 2018

Hezký večer, manžel prodělal rakovinu varlat. Jedno varle mu odstranili. Měl celkem 3 sérii chemoterapie. Od února by měl už nastoupit do práce ale děla ve fabrice směnný provoz a vůbec si neumí představit jak bude tuto praci vykonávat. Stále má ještě následky po chemoterapii a neni v plné síle jako pred nemocí. Zažádal si tedy o invalidní důchod. Je nám jasné že plný mu nedají ale přeci jenom omezení tam je, tak by mohl mít alespoň nárok na částečný. Máte někdo zkušenosti ze byl třeba vaším znamým důchod po této diagnóze schválený? Já tomu tedy moc nevěřím ale bylo by to super kdyby to prošlo. Přeci jenom asi bude muset jít manžel na jinou pozici nebo úplně změnit zaměstnání a 100 % půjde s penězi dolů.

barulina
19. pro 2018

Pisu zpraavu

lv
19. pro 2018

Myslím, že ano, že mu částečnou invaliditu přiznají, zprvu na 1 rok.

lv
19. pro 2018

Ale jestli je to výhra, to si nejsem jistá, práce pro ozp, zdravotně znevýhodněné je často o dost méně honorovaná, chráněné dílny spíše než ulehčení pracovní zátěže zdrojem dotace.

ronja55
autor
19. pro 2018

@lv tak on má místo v práci jisté. Už je domluvený i na změně pozice aby nedělal směnny provoz ale půjde s platem dolů asi o 4 000 Kč, tak by se nám ten částečný důchod hodil.

fly80
19. pro 2018

@ronja55 částečný by dostat mohl. Tchán je po rakovině a má tedy plný. Ale on má větší následky a do práce by se vrátit nemohl, i když dělal v kanclu. Hlavně že je tvůj manžel v pořádku. To je nejdůležitější 😉

ronja55
autor
19. pro 2018

@fly80 tak to je jasné že to je hlavní. Ale já jsem na mateřské a ještě celkem dlouho budu tak by se peníze hodili. Když ta možnost je tak proč ji nevyužít.

8slunicko6
2. čer 2019

@ronja55 Ahoj,nárok by měl být-řešili jsme něco podobného ale u nás je to ještě trochu složitější...A muž ho dostal... A kamarádka po rakovině vaječníků také inv.důchod dostala...