Infekce na mandli?

10. zář 2023

Ahoj.

Prosim, mam takovy dotaz.
Na bolest v krku, ani na anginy netrpim, takze presne nevim.
Uz par dni me boli pouze leva mandle, kdyz jim a polykam. Trochu uz me od toho boli i ucho. Druha mandle je uplne v poradku, ta me neboli vubec. Nemam teplotu, nic mi neni, zadne priznaky nemoci. Mandle ani neni bila. Jak poznam cepy?
Opravdu nebyvam nemocna.
At nejdu k 'doktorce zbytecne', mate nekfo zkusenost? Cim 'zalecit'?

Dekuji

levandule_k
10. zář 2023

Si dej dotaz do googlu čep na mandli a mrkni na obrázky. Při čepu na mandli je dech nic moc. A když to popíšu jak dítě v první třídě, tak je to taková bílá tečka(tečky) na mandli. (Ale medicínsky to není správná terminologie.)

Já bych kloktala šalvěj, propolis, nebo aspoň slanou vlažnou vodu, zázvorový čaj jako první pomoc, nebo i pak jako doplňkovou léčbu. Jestli tě od toho bolí ucho, tak si k dr. zajdi, od toho doktoři jsou. Jako chápu, že nechceš otravovat zbytečně, ale někdy je fakt lepší zajít než se léčit na vlastní pěst. Já mám u sebe léčbu bolesti v krku vychytanou a vím, co mi zabírá a když to nezabírá, tak vím, že to chce konzultaci u dr.

ajja87
10. zář 2023

Nevím no,ale mě čepy na mandlích nikdy nebolely, spíš jako tlačily,jak když tam máš třeba kus neco zapichle, třeba kůrka od chleba, kmín atd.bylo to spíš nepříjemné na polykání.ale ja teda už trpím na chronické čepy...on může být i jakoby ,,z druhé,, strany a ty ho nevidíš,to uvidí spíš doktor,ale když už tě bolí i ucho,tak bych sla k doktorovi