Hyperplazie endometria. Zkušenosti?

veru97love
2. únor 2022

Zdravím. Prosím nemáte někdo zkušenost s hyperplazii endometria? Byla jsem na biopsii a doktor mi řekl tuto diagnózu. Rok se snažíme s partnerem o miminko a tady je důvod, proč to nelze. Doktor mi řekl, že šance na druhé dítě je úplně minimální, spíše žádná. Napsal mi utrogestan se slovy, že uvidíme, jestli to zabere. Co jsem četla všechny články na internetu, tak otěhotnění je vážně nemožné a že je velmi vzácné toto onemocnění u mladých lidí. Je mi 25 let a doktor mi řekl, že kdybych nechtela druhé dítě, tak že mi sliznici dá celou už pryč, jak moc to mám špatné. Když se s kýmkoliv o tom bavím, tak mi každý říká, buď ráda aspoň za jedno dítě,ale tyhle slova mi absolutně nepomahaji, ale spíš přivádí k šílenství. Nesnažíme se o miminko úplně cíleně, že bych na to denně myslela. Chtěla bych se tímto zeptat, jestli nemáte někdo s tím zkušenost a i přes tuto diagnózu jste některá otěhotněla. Děkuji moc

asinehri
3. únor 2022

@veru97love nech si zavést Mirenu na 2-3 roky, potlačí hyperplazii, mezitím zhubnout (jestli máš nadváhu - hyperplazie endometria je častější u nadváhy) a po vytažení tělíska jistě půjde otěhotnět

veru97love
autor
3. únor 2022

@asinehri děkuju moc. Zhubnout určitě potřebuju a už na tom pracuju 😊